BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NDAN 41 GENCE ALTIN ÖĞÜTLER

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NDAN 41 GENCE ALTIN ÖĞÜTLER

Gebze Belediyesi’nin “41 Genç 41 Gelecek Liderlik” projesine katılan gençler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.
İstanbul Şehir Üniversitesi ve Gebze Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşen projede 41 gencin, 6 ay sürecek yoğun bir eğitim programıyla, hayata farklı bir gözden bakmaları sağlanacak. Motivasyon uygulamaları ve model kişilerle görüşme dersi kapsamında gençler, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Ziyarette Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de hazır bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 41 Genç 41 Gelecek projesi kapsamındaki öğrencileri kapıda karşıladı. Gençlerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin kitap seti hediyesini de çok beğendi. Öğrenciler, Başkan Karaosmanoğlu’nun eşi Behiye Karaosmanoğlu’na da Sezai Karakoç’un Gün Doğmadan kitabını hediye etti.
Ziyarette gençlere kendileri yenilemeleri ve eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürmelerini tavsiye eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitimin yaşı yok. Beşikten mezara kadar öğreneceğiz. Kendimizi devamlı yenileyeceğiz. Gönlümüzü, beynimizi dünyaya açacağız. Bugünün gençleri yarının sorumluluk sahibi büyükleri olacaksınız. Kültür ve tarih şuuruyla kendinizi devamlı geliştirmelisiniz” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu ziyarette gençlere, “Akıllı ve bilinçli insanlar olarak topluma katacağınız değerler var. Kendinizi iyi yetiştirerek sağlıklı, bilinçli ve donanımlı gençler olarak geleceğe hazırlanmalısınız. Asıl gayeniz bu olmalıdır. Öncelikle kendi lideriniz olmalısınız. Yüreğinizi açarak iyi niyetli olun çünkü insanlara karşı sorumluluğunuz var” ifadelerini kullandı.
41 Genç 41 Gelecek projesi kapsamında ziyaret eden gençlere tarih bilinci konusunda uyarılar da bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Ahlakınız ve tarih bilginiz güzel olsun. Dürüstlükten taviz vermeyin. Sadece insan olun. Tarihi iyi okuyun ve ibret alın. Tarih bir hikaye ve masal değildir. İnsanlığın yaşadıklarını görürsünüz. Tarih bir tecrübe ve ibrettir. Kitap okuyun ve bundan asla vazgeçmeyin” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i bu proje için tebrik ederken, çalışma kapsamında eğitim alan gençlerin sayısının artmasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Çok faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum. Gebze ve şehrimiz adına güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Gençlerimizde enerji ve sevgi var. Sayılarını çoğaltarak, bu faydalı projeyi büyütelim” ifadelerini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu, 41 Genç 41 Gelecek projesi kapsamında kendisini ziyaret eden gençlere son olarak, ”Sevdamız sizlere daha güzel çevre ve gelecek sağlamak. Ama sizler daha iyi işler yapacaksınız. Çok iyi yetişiyorsunuz. Geleceğe umutla bakıyorum” şeklinde konuştu.