Başkan Kayalı Kitap Dağıttı

Başkan Kayalı Kitap Dağıttı

Kuşadası Belediyesi Sömestr tatili öncesi öğrencilere bir sürpriz yaptı. Karnesini getiren tüm öğrencilere, 15 günlük tatil boyunca okuyacakları bir kitap armağan edilecek.
Kuşadası Belediyesi sömestr tatili için öğrencilere bir sürpriz yaparak 10 bin kitap dağıtma kararı aldı. İlçe genelinde tüm İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine, okul yönetimleri aracılığıyla kitap dağıtılacak. Ayrıca karnelerini belediyeye getirenlere de bir kitap armağan edilecek. Kitapları birçok dile çevrilen, İran’lı ünlü yazar Samed Behrengi’nin en popüler kitabı olan “Küçük Kara Balık” notlarına bakılmaksızın çocukların olacak. Karnelerin Kuşadası Belediyesi girişindeki Halkla İlişkiler bölümündeki görevlilere gösterilmesi yeterli olacak.
Öğrencilerin sömestr tatilinde ellerinden bırakamayacağı, heyecanla okuyacağı bir kitap seçtiklerini söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ziyaret ettiği İkiçeşmelik İlköğretim Okulunda öğrencilere kitap dağıttı. Okul Müdürü Fevzi Uysal ile birlikte sınıfları ziyaret eden Kayalı, çocuklarla tek tek ilgilendi. Kayalı ile meclis üyesi Canan Güler, eğitim gören tüm çocuklara birer kitap armağan etti.
Kitap okuma alışkanlığı olanların hem sosyal hayatta, hem de okul hayatında başarılı olacağını söyleyen Kayalı, öğrencilere bol bol kitap okumalarını önerdi. Kayalı;”Kitap okumak kelime dağarcığını arttırır. Güzel konuşma becerisini kazandırır ve günlük yaşamı çok olumlu etkiler. Düşünce ufkunu geliştirir. Stresi azaltır. Hayal gücünü genişletir. İnsanları anlayabilmeyi, daha derin ve ayrıntılı düşünmeyi sağlar. Tüm bunları göz önünde bulundurarak çocuklarımıza bir sömestr tatil hediyesi hazırladık. Yedi yaş üstü tüm çocukların okuyabileceği kitap, Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izinle ilçemizdeki tüm okullara dağıtıldı. Karne günü, karnesini belediyemiz Halkla İlişkiler birimine getiren her çocuğumuz kitabını alabilecek” dedi.