Başkan Kocamaz: “ilçelerimizin Sorunlarını 2 Yıl İçinde Çözeceğiz”

Başkan Kocamaz: “ilçelerimizin Sorunlarını 2 Yıl İçinde Çözeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2015 yılının başlamasıyla birlikte 13 ilçenin tamamında hızlı bir çalışma dönemine gireceklerini belirterek, “En geç 2 yıl içinde ilçelerimizin yaşadığı en önemli sorunların tamamını çözmüş olacağız” dedi.
Kurban Bayramı boyunca ilçeleri gezerek vatandaşların bayramını kutlayan ve sohbet eden Başkan Kocamaz, çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, örnek bir Mersin’in temellerini atmaya başladıklarını kaydetti. Geride kalan 6 aylık sürede Mersin’in mevcut sorunlarının çözümü için fizibilite yaptıklarını ve bununla ilgili bütçe tespit çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Kocamaz, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsallaşması ve kaynaklarının etkin olarak kullanılması yönünde önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte Mersin’in acil ihtiyacı olan büyük projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Kocamaz, “Söz konusu yatırımlar, sadece merkezdeki 4 ilçeyi değil, Mersin’in 13 ilçesini de doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendirmektedir. İlçelerimize yapılacak olan yatırımlar için geçmiş yönetim tarafından 2014 mali yılı bütçesine para konmadığı için şu ana kadar rutin hizmetler dışında ilçelerimiz için büyük projeleri başlatamadık. Ancak 3 ay sonra, yani 2015 yılının girmesiyle birlikte bütün ilçelerimizde başta kanalizasyon, atık su, içme suyu, yol açma ve asfaltlama çalışmaları hızlı bir şekilde başlatılacak. İnşallah en geç 2 yıl içinde, ilçelerimizin yaşadığı en önemli sorunların tamamını çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.
Mersin’i tamamen çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için çok önemli projeleri olduğunun altını çizen Kocamaz, şöyle devam etti: “Bu projelerin bir kısmının ihaleleri tamamlandı, bir kısmı da tamamlanma aşamasında. 2015 yılı, adeta Mersin’in ayağa kalkması için bir milat olacak. Çünkü bütçesini tamamlamış bir Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerek merkezde gerekse de ilçelerde çalışmalarını bu tarihte yoğunlaştırmaya başlayacak.”
Mersin’in, komşusu olan birçok büyükşehirden farkı olmamasına, hatta bazı konularda fazlası olmasına rağmen, o şehirler kadar gelişmediğine dikkat çeken Kocamaz, şunları söyledi: “Kentin bünyesinde barındırdığı potansiyel ile öz kaynakların akıllı bir şekilde kullanılmaması ve yerinde yatırımlar yapılmaması, maalesef Mersin’in şehircilik anlamında geride kalmasına neden olmuştur. Mersin tarım, turizm, sanayi, lojistik gibi birçok alanda gerekli argümanlara fazlasıyla sahip olduğu halde, bu enstrümanlar gerektiği gibi kullanılmamıştır. İşte tam bu noktada biz, eldeki bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek, hoyratça kullanmayarak, tamamen kentin gelişimine katkı sunacak projelerle destekleyecek ve Mersin’i hak ettiği konuma ulaştıracağız.”
Mersin’i bir bütün olarak düşündüklerini dile getiren Kocamaz, “Bizim için Yenişehir ilçesi ile Gülnar ilçesi arasında hiçbir fark yoktur. Aynı şekilde Toroslar ile Aydıncık arasında da hiçbir fark yoktur. Biz 13 ilçemize de ihtiyaçları doğrultusunda eşit olarak yaklaşmayı ve Mersin’i bir bütün olarak kucaklamayı prensip edindik. Bu yüzden, bizim yönetimde olduğumuz dönemde hiçbir vatandaşımız farklı bir muameleye maruz kalmayacaktır. İnşallah sizlerden alacağımız destek ve güvenle projelerimizi hayata geçirecek ve Mersin’i mutlu ve yaşanır bir kent haline getireceğiz” dedi.