BAŞKAN KOCAMAZ SİLİFKE’DE MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN KOCAMAZ SİLİFKE’DE MUHTARLARLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burahanettin Kocamaz, Mersin’i hak ettiği yere getirmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, "Kaybedilen yılları yeniden kazanacağız" dedi.
Kocamaz, Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz ve ilçenin 55 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, mahallerinin sorunlarını dinledi. Mersin’i hak ettiği yere getirmenin mücadelesini verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Yatırımlarımızı da bir bütün olarak planlıyoruz. Mersin genelinde yaklaşık 360 milyon TL’lik asfalt ihalesine çıktık. 3 yıl içinde Mersin’in hiçbir mahallesini asfaltsız bırakmayacağız. Kaybedilen yılları yeniden kazanacağız” diye konuştu.
2014 yılında kısıtlı bütçeyle Mersin genelinde acil olan sorunların bir kısmını çözdüklerini kaydeden Kocamaz, “Hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. 2015’ten itibaren de hiç bir bahanemiz yok. En önemli sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Özellikle sahil kesimlerinde, deniz kirliliğini ortadan kaldırmak için altyapı ve arıtma tesisi problemlerini MESKİ’nin yapacağı çalışmalarla çözeceğiz. Yeni yasayla birlikte, köyden mahalle statüsüne dönüşen bütün yerleşim yerlerinde altyapı, asfalt, içme suyu, mezarlık bakımı gibi önemli sorunları ortadan kaldıracağız. Muhtarlarımızın halkımıza daha iyi hizmet verebilmesi için muhtarlık binası sorununu çözeceğiz ve her muhtarımıza internet bağlantısı ve bilgisayar temin edeceğiz” ifadesini kullandı.
Silifke’nin çok önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Kocamaz, “Silifke, Mersin’in orta noktasıdır, kavşak noktasıdır. Buraya hizmetin en iyi şekilde verilmesi için gece gündüz çalışacağız. Bütün mahalle ve ilçelerimizde çok güzel hizmetlere imza atacağız. Kaybedilen yılları el ele verip yeniden kazanacağız. Hiçbir ilçe belediyemize siyasi ayrımcılık yapmadan, hizmetlerimizi eşit bir şekilde götürüyoruz. Siyaset, adam kazanma sanatıdır. Halkın her kesimini kendinize çekerseniz netice alırsınız. Hiçbir zaman popülist yaklaşıma girmedik. Bütün ilçelerde yaşayan insanlar, bizim insanımız. Bu nedenle tüm halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan yerleşim yerlerine, aynı anda yetişip hizmet götürmemiz mümkün değil. Sabırlı olursak, birlikte çalışma azmini geliştirirsek, çözülmeyecek hiçbir sorun olmaz” şeklinde konuştu.
Muhtarlar adına konuşan Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz ise,
“Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın elinde sihirli değnek yok. Sayın Başkanımızın önümüzdeki süreçte Silifke’nin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağından eminiz. Başkanımızın her zaman destekçisiyiz ve yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz” dedi.