Başkan Kocaoğlu Taş Ocağı İstemeyen Köylüleri Ziyaret Etti

Başkan Kocaoğlu Taş Ocağı İstemeyen Köylüleri Ziyaret Etti

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Akalan köyünde, taş ocağı kurulmasına eylem yaparak karşı çıkan köylüleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ziyaret etti.
İzmir-İstanbul arasında yapımı devam eden otoyol inşaatına dolgu malzemesi çıkarılması için Kemalpaşa ilçesine bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5. İdare Mahkemesi, ’ÇED gerekli değildir’ kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi. Günlerdir bölgede eylem yapan köylüler, kararı duyunca büyük sevinç yaşadı. Akalan köylülerinin şantiye karşısına kurduğu direniş çadırına ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter gelerek köylülere ziyarette bulundu. Başkan Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Serter köylülerle sohbet ederek mahkeme kararından çıkan yürütmeyi durdurma kararına çok sevindiğini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, ’’Köylümüzün haklı mücadelesinde mahkemeden yürütme durdurma kararı gelmesi çok sevindirici’’ dedi.
Azizi Kocaoğlu’na köylüler sevgi gösterisinde bulunurken çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler Akalan Köyü kahvehanesine giderek çay içip köylülerle sohbet etti.