Başkan Köktaş Güllerle Veda Etti

Başkan Köktaş Güllerle Veda Etti

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 59. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşarak, "1 Şubat’ta aktif siyasi hayatıma o an itibariyle son veriyorum. Allah takdir edersi farklı kulvarlarda Samsun’a hizmet etmek isterim" dedi.
Köktaş’ın konuşması sırasında kürsünün üzerinden güller atıldı.
AK Parti 59. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapıldı. Yapılan toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve eşi Nimet Köktaş, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Toplantı öncesi AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Muharrem Göksel, gelenlerle kapıda tek tek tokalaştı. Ardından Başkan Köktaş için hazırlanan kısa film gösterimi sunuldu. Gösterimde Başkan Köktaş ve eşi Nimet Köktaş’ın duygulandığı gözlendi.
Kısa film gösterisinin ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, siyaset hayatında yaşadıklarını anlattı. Başkan Köktaş’ın konuşması esnasında da kürsünün üzerinden güller döküldü. Başkan Köktaş, “Şuan itibariyle 5. olağan kongre süreçlerimizi tamamlamamıza az bir zaman kaldı. İlçe kongrelerimizi, ilçe kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi tamamladık. 1 Şubat tarihinde yapacağımız İl Başkanlığı kongremizin ardından Kadın ve Gençlik Kollarımızın il kongrelerini de gerçekleştireceğiz. Biz kongrelerimizde bir kardeşlik tablosu, dayanışma, paylaşma sergiliyoruz, hoşgörü ve demokrasi dersi veriyoruz. Bayram havasında büyük bir coşku içinde geçen kongrelerimizi kıskananlar var. AK Parti’nin kongrelerine bakanlar, salonlarımızda ki kalabalığı birlik ve beraberlik örneğini gören diğer siyasi partiler bunu kıskanıyor. Çünkü bizim gençlik, kadın kolları kongrelerimizde salonlar hınca hınç doluyor, kendileri bırakın gençlik ve kadın kollarını, il ve ilçe kongrelerinde yeteri kadar partiliyi toplayamıyor, hiçbir heyecan sergileyemiyorlar, sandalyeler ve koltuklar havada uçuşuyor. Çünkü makam peşinde olanlar fikirlerini değil, yumruklarını konuşturur. Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuşturur. Biz bir dava peşindeyiz. Biz millete hizmet etme davasının peşindeyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz makam kapma yarışı değil, hizmette bayrak yarışı yapıyoruz. Biz ’kim var’ denildiğinde, üstadın ifadesiyle sağına soluna bakmadan ’ben varım’ diyerek öne atılan, dava aşkı ile yanıp tutuşan, yaz kış, yağmur çamur, gece-gündüz demeden çalışan gençlerle, kadınlarla, tüm yol arkadaşlarımızla büyük Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma mücadelesini veriyoruz. Bizim yol arkadaşımız, bizzat ve bizzat milletin ta kendisidir. Biz seçkinlerle, belli sınıflarla, zümrelerle değil, bizatihi milletimizle yürüyoruz” şeklinde konuştu.
KÖKTAŞ: “1 ŞUBAT TARİHİNDE AKTİF SİYASİ HAYATIMA O AN İTİBARİYLE SON VERİYORUM”
1 Şubat tarihi itibariyle aktif siyaset hayatını noktalayacağını fakat genel merkezin takdir görmesi halinde farklı kulvarlarda Samsun’a hizmet etmek istediğini ifade eden Başkan Köktaş, “Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz 2015 Haziran seçimlerinin önemli aktörleri olacaklardır. Güçlü yerel yönetimlerle güçlü genel yönetimlere birlikte yürüyeceğiz. Onun için bütün belediye başkanı kardeşlerimizden yaptıkları hizmetleri halkımızla, vatandaşlarımızla paylaşmalarını, yaptıkları hizmetlerde onların tercih ve taleplerine göre hareket etmelerini ve yaptıkları hizmetleri teşkilatlarımızla paylaşmalarını önemsiyorum. Bütün teşkilatçı arkadaşlarımdan bugüne kadar vermiş oldukları emekten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben sizden razıyım, Allah da sizden razı olsun. Bazen kardeşlerimiz kendini farklı yerde görmek ister. Haklıda olmuş olabilir, o yer o makam onunda hakkı olmuş olabilir. Ama bazı dengeler, bazı çalışmalar ve bazı öngörüler bize farklı bir şekilde yansımız olabilir. Eğer bu kardeşlerimiz bu davranışımızdan dolayı bize gönül koymuşlarsa, aramızda hak hukuk varsa, bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim de görev yaptığım bu süreç içersinde benim de birinde hakkım varsa, hakkım helal olsun. 1 Şubat tarihinde aktif siyasi hayatıma o an itibariyle son veriyorum. Teşkilatımız, halkımız teveccüh ederse, Genel Merkezimiz takdir eder, Cenab-ı Allah da takdir ederse, farklı kulvarlarda Samsunuma hizmet etmeyi isterim. Çünkü il başkanlığın sonu mutlaka ve mutlaka teşkilatların arzu doğrultusunda sonuçlanmasıdır. Kaderimizde farklı yerlerde hizmet etmek varsa, onu da inşallah yaparız” diye konuştu.
Başkan Köktaş’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Muharrem Göksel, “Daha yükseklere bayrağı taşımak için var gücümle mücadele edeceğim. Biz teşkilatların içinden geliyoruz. AK Parti teşkilatları tüm halkın içine giren, hayallerini ve idarelerini seçmenle paylaşan, seçmenlerin taleplerini ve arzularını siyasete getiren ve buna karşılık olarak bu taleplerini karşılayan bir sistemin içinde olduğu için bizim bu başarımızda isminden hiç söz edilmeyen bir teşkilat mensuplarımız vardır. AK Parti halkımızın köklü medeniyetinden kurulmuş, kalbinden ve yüreğinden doğmuştur. AK Parti’nin sahibi bu ülkede yaşayan herkestir” ifadelerini kullandı.
Daha sonra AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, ilçe belediye başkanları adına Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve AK Parti İlçe Başkanları adına da AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından Başkan Köktaş’a plaket ve çeşitli hediyeler verildi.