Başkan Kurt, Gündoğdu Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Başkan Kurt, Gündoğdu Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gündoğdu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Programda konuşan Başkan Kurt, mahalle halkının sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Başkan Kurt, Gündoğdu bölgesi için yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı bulunduğunu, Bakanlıktan yetkiyi devir aldıkları takdirde proje hazırlama konusunda belediyenin gerekli çalışmaları yürütebileceğini ifade etti. Mahallede 274 dönümlük afet riskli bölge ile ilgili konuşan Kurt, "2013 yılının Nisan ayında Resmi Gazete’de yayınlanan bir Bakanlar Kurulu kararı var. Bu karara göre 27,2 hektar alan yani 274 dönümlük alan afet riskli alan olarak ilan edildi. O tarihten bu yana çivi çıkamıyorsunuz, tamir edemiyorsunuz, tadilat yapamıyor, inşaat ruhsatı alamıyorsunuz. Bu alan felç oldu. Biz göreve geleli 6 ay oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir hareket yok. Öyle olunca ne yapalım diye, sizlerle değerlendirelim istedik" dedi.
Bölgenin 22 Nisan 2013 tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın emrinde olduğunu kaydeden Kurt, Bakanlıktan yetki devir alındığı takdirde plan hazırlama konusunda kendilerinin de yetki sahibi olabileceklerini ifade ederek, mahalle sakinlerinin desteğini beklediğini söyledi.
Son olarak afet riskli bölgenin yetkisini alabilmek için imza toplanmasına değinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘‘Bakanlıktan yetkiyi alabilirsek projeyi büyütürüz. Önümüzde cenaze var. Şu anda cenazeyi kaldırmamız lazım. Uzlaşma olmazsa o işe giremeyiz. Kayıpları en aza indirecek bir hesaplama yapıyoruz. Bin 60 konutun yarısından fazlası imza toplarsa bu işe başlarız" şeklinde konuştu.