Başkan Mahmut Badem’den Yatırım Ziyareti

Başkan Mahmut Badem’den Yatırım Ziyareti

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ankara ziyaretinde İzmir ve çevresinde devam eden kamu yatırımları ve bölgenin talepleri ile ilgili temaslarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile de görüşen Badem, Ödemiş’in doğal gaz talebini yineledi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Badem, ziyaretinde, bölgede devam eden kamu yatırımları hakkında bilgi aldı. Doğal gaz talebi başta olmak üzere, Torbalı, Ödemiş ve Kiraz bölünmüş yol projesi ile Gölcük Yaylası’ndaki çevre düzenlemeleri konusunda bakanlıklarda olumlu temaslar gerçekleştirdiklerini kaydeden Badem, bakanlıkların yanı sıra TBMM’de ve AK Parti Genel Merkezi’nde de görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte Kara yolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ı da ziyaret eden Başkan Mahmut Badem, çalışmaları Bayındır ve Torbalı arasında süren duble yolla ilgili beklentileri paylaştı.
Yol çalışmalarının bir an önce Çatal ve Ödemiş arasında da başlaması konusunda Mehmet Cahit Turhan ile mutabık kaldıklarını söyleyen Badem, "Sürecin hızlanması konusundaki beklentimizi ifade ettik. Bölgemiz açısından en büyük yatırımlardan biri olan bölünmüş yol konusunda Çatal-Ödemiş arasında çalışmaların önümüzdeki ay sonu başlayacağı ifade edildi. Bölgede kış şartlarıyla birlikte toprakta artan nem oranın düşmesinin beklendiği ve Şubat ayının son haftalarında çalışmaların başlayacağını öğrendik. Hava şartlarına göre çalışmaların temposu artacaktır. Sayın Turhan’a ve ziyaretimizde eşlik eden Sayın Dağ’a teşekkür ediyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden mutlu ayrıldık" dedi.
Kara yolları Genel Müdürlüğü’nün ardından AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret eden Badem, görüşmelerin neticesinde Gölcük Yaylası’na yönelik güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Badem, "Sayın müsteşar yardımcımız ile Gölcük Yaylası’nda göl çevresindeki yürüyüş parkuru ve düzenlemeler konusunda projemizi sunduk. Bu projenin ödeneği konusunda katkı sözü aldık. Programa dahil edilecek bu projeyle ilgili nisan-mayıs aylarında gerekli katkı bakanlıkça sunulacak. Gölcük Yaylası’nın hak ettiği noktaya gelmesi için farklı noktalarda da girişimlerimiz sürecek" diye konuştu.
DOĞAL GAZ KONUSUNDA DOSYA SUNDU
Badem, sözlerini şöyle sürdürdü: "
"Ödemiş’e doğal gazın getirilmesi noktasında yapılacak çalışmalar. Dosyamızı teslim ettik, çalışmaların hızla sürdürüldüğünün bilgisini aldık. Çalışmaların yakından takipçisiyiz. Sayın Yıldız’a Ödemiş adına teşekkür ediyoruz. Gerekli adımların atılacağına inanıyoruz."