Başkan Necati Gürsoy Yeni Eğitim Öğretim Yılını Kutladı

Başkan Necati Gürsoy Yeni Eğitim Öğretim Yılını Kutladı

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.
2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürsoy, yeni eğitim öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geleceğine önem veren toplumların en büyük servetini eğitimli fertlerin oluşturduğunu vurgulayan Gürsoy, “Toplumların kalkınması rahat ve huzura ulaşmasının tek yolu bireylerinin iyi bir eğitim almasından geçmektedir. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Günümüzde her alanda güçlü olan toplumları incelediğimizde eğitime verdikleri önemi görüyoruz. Bu uzun süreç sadece çocuklar ve gençlerin geleceği değil ülkemizin ve milletimizin geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz” dedi.
Gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar ailelerinin de emeğinin olduğunu ifade eden Gürsoy, “Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, gençlerimize, ailelerine, eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.