BAŞKAN ORMAN’DAN AZİZ YILDIRIM’A SERT CEVAP

BAŞKAN ORMAN’DAN AZİZ YILDIRIM’A SERT CEVAP

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yayın gelirleri konusundaki eleştirilerine sert çıktı.
Beşiktaş Başkanı Orman, Osmanlı Stadı’dan oynanan Mersin İdmanyurdu maçının devre arasında protokol tribünü çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.
Tolgay Arslan transferiyle ilgili açıklama yapmak istediğini belirten Orman, "Trabzonspor da Beşiktaş da uzun senelerdir bir dostluğu olan camiadır. Çok oyuncu almışız, çok ilişkimiz olan bir camia. Konular yanlış anlaşılmış bir açıklık getirelim. Beşiktaş’ta kurumsal bir yapı itibarıyla her şey planlı yapılır ve biz hareketlerimizi kulüp menfaatine göre yaparız. Bazı zamanlar futbolda kulüp yöneticileri, başkanlar kendi hırslarına yenildiği zaman kulüpleri için zararlı da olsa yüksek transfer bedelleri ödeyerek, taraftarlarına daha yüksek popülarite sunmak için hareket içinde bulunabilirler. Biz Tolgay transferiyle ilgili hiçbir zaman böyle bir hareket içinde bulunmadık" ifadelerini kullandı.
"GÖRÜŞMELERE ÇOK ÖNCEDEN BAŞLADIK"
"Tolgay, kendisi de açıkladığı gibi biz çok uzun zamandır temas halindeyiz" diyen Orman, şöyle devam etti:
"Ben kendim bizzat Tolgay’ı 2,5 sene canlı izledim. Benim scout ekibim Fikret Demirel ve ekibi izlemiştir, raporları var. Ona göre görüşmelere çok önceden başladık. Sonucunda da oyuncuyla temaslarımızın ardından transfer gerçekleşti. Transfer döneminde hiçbir fiyat artırımında bulunmadık, bir hırs içinde bulunmadık. Bu bizim stratejimiz gereğiydi ona göre hareket ettik. ’Amacımız Trabzonspor’u ezmek değildi’ derken yani burada bir fiyat artırımında bulunmadık, Trabzon’un girdiği bir işe sonradan girmedik. Bunların hepsi bizim planladığımız şeylerdi. Sonucunda Beşiktaş duruşundan ve çizgisinden sapmadan hareket etmiştir ve transfer gerçekleşmiştir."
"HİÇBİR TRANSFERDE RAKİPLERİMİZLE DİDİŞMİYOR KENDİ STRATEJİMİZİ UYGULUYORUZ"
Bir oyuncu ve yöneticinin açıklamalarıyla Beşiktaş ve Trabzonspor camiasının karşı karşıya gelmeyecek kadar derin bir dostluğu olduğunu belirten Orman, "Konya’da oynadığımız maçta da hiçbir hesap yapmadan Trabzonspor yönetiminin ’tabi orada oynayabiliriz’ demelerini ummuş da değilim. Onun için çok sevdiğimiz bir camiadır. Bu futbolun içinde olan bir şey. Tekrar altını çizmek istiyorum. Biz hiçbir transferde rakiplerimizle didişmiyor kendi stratejimizi uyguluyoruz. Bu stratejimizde de ne fiyat artırımına gideriz, ne araya gireriz, Beşiktaş’ı kullandırtmayız. Beşiktaş amaç olacak bir kulüptür, araç olacak bir kulüp değildir. Transferde biz araç olmayız" açıklamasında bulundu.
"TRABZONSPOR BAŞKANI İLE TELEFONDA KONUŞTUK"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Orman, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile telefonda konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, "Geceleyindi, uyuyordum. ’Kalkınca ararım’ dedim. Kalkınca İstanbul’da geceydi. Sonra aradım, konuştuk. O da aynı fikirlerini söyledi yani ’Beşiktaş’la dostluklarının çok önemli olduğunu, yanlış anlaşılmaların üzüntü verici olduğunu’ söyledi. Ben de kendisine niyetimizin bu olduğunu ilettim. Yoksa biz bugüne kadar hiçbir kulüple şahsi egolarımızı tatmin etmek için bir ilişkiye girmeyiz, çatışmaya da girmeyiz. Beşiktaş’ın öyle bir niyeti yoktur. Ben ona niyetimi ilettim, o da bana iletti. Sonra telefonu kapattık" karşılığını verdi.
ORMAN’DAN AZİZ YILDIRIM’A SERT CEVAP
Orman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yayın gelirleri konusundaki eleştirilerine de cevap verdi.
"Bir kulüp başkanı hangi camia olursa olsun kendi camiası haricinde açıklama yapmasını çok doğru bulmuyorum" diyen Orman, "Herkesin kendi camiasıyla kendi işleriyle açıklama yapması doğru olanıdır. Herkesin kendi işine bakması lazım. Bunlar izafi şeyler, Türk futbolunu kavgaya götüren şeyler, yanlış şeyler. Biz hiçbir kulüple alakalı açıklama yapmazken. Böyle açıklamalara muhatap olmanın da çok yanlış olduğunu söylüyorum. Bunu da hadsizlik olarak görüyorum. Sayın Aziz Yıldırım sevdiğimiz bir futbol adamı, dönem dönem böyle açıklamalar yapıyor. Buradan kardeşi olarak söylüyorum, yaptığı açıklamaları kendi camiasıyla alakalı yapsın. Yoksa biz de buradan Fenerbahçe camiasıyla alakalı birçok şey söyleyebiliriz. Bu söylediklerimiz Fenerbahçe taraftarlarını rahatsız edecek şeylerdir. Benim taraftarlarımı rahatsız edecek bir şeyi hiçbir kulüp başkanının yapmasını doğru bulmuyorum. Bu gibi şeyler ayıp" şeklinde konuştu.
ORMAN’DAN AHMET NUR ÇEBİ’YE TAM DESTEK
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin doğruyu yansıtmadığını belirten Orman, "Ben kulüp başkanı olarak ikinci başkanla çünkü biz netice itibarıyla kamuoyuna ve Allah’a hesap veren insanlarız, çoğu mevzuyu aramızda paylaşırız, tartışırız ki doğrusu neyse onu yapalım diye. Hemen hemen her konuyu da Ahmet Beyle istişare ederiz. Tolgay transferi, verdiğimiz paralar, önerdiğimiz paraların hepsinin beraber oluşturduğumuz bir yöneticim. Bu aralar aramızda ’acaba biraz fazla mı para öneriyoruz’ şeklinde konuşmalar da geçmiştir. Ahmet Bey, Tolgay’ın transferini çok istediği için ’yok yok yapmamız lazım bu sene’ diye telkinlerde bulundu. Bu ifadelerin ne kadar çelişki doğurduğunu anlatmaya çalışıyorum. Beşiktaş’ı yönetenler olarak bir tek şeyle ilgileniriz, kulübümüzün menfaati. Ahmey Bey böyle bir yöneticimdir. Onunla çalıştığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.