Başkan Özgökçe’den ‘ilköğretim Haftası’ Kutlama Mesajı

Başkan Özgökçe’den ‘ilköğretim Haftası’ Kutlama Mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Doç. Dr. Özgökçe, yayımladığı mesajında, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını, başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere toplumun tüm kesiminin yaşadığını söyledi. Çocukların, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususunun, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konu olduğunu ifade eden Özgökçe, ’’İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Modernleşmenin ve ekonomik kalkınmanın temeli yetişmiş insan gücüdür. Genç ve dinamik ülke nüfusumuza iyi bir eğitim imkanı sağlandığı takdirde, ülkemiz dünyada süper güç olması için önünde hiçbir engel kalmaz” dedi.
Öğretmen ve velilere de seslenen Başkan Özgökçe, öğretmenlik mesleğinin asıl amacının, yeni nesillere çağın gerektirdiği bilgi ve donanımını kazandırarak onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak olduğunu kaydetti. Öğretmenlere, ‘Öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır’ diyen Başkan Özgökçe, velilerin de çocukları için okulla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmalarının çok önemli olduğunu kaydetti. Özgökçe, “Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim, öğrencilerin başarılarını arttıracaktır” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere de seslenen Doç. Dr. Özgökçe, “Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin mükemmel fert olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları, mühendisleri ve yazarları sizler olacaksınız. Bu yüzden tüm teknolojik gelişmelerden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, başka bir deyişle çağın ötesini yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır” dedi.
Geleceğin teminatı olan çocukların eğitim öğretim hayatında önemli bir yeri olan ilköğretimin, devamı gelecek uzun bir yolun başlangıcı olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “2014 - 2015 eğitim öğretim yılının, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyor, İlköğretim Haftası nedeniyle, çocuklarımızdan hiçbir fedakarlığı esirgemeyen, her zaman onların yanında yer alan ailelerini, öğretmenlerini ve hükümetin ders kitapları ve modern sınıflarda eğitim imkanı sağladığından dolayı tebrik eder, sevgili çocuklarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.