Başkan Özgüven, Çiftçi Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Başkan Özgüven, Çiftçi Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, çiftçi kuruluşlarından bazılarını ziyaret ederek, Ereğli’nin tarımsal kalkınmada önem arz eden sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Tarımsal anlamda Ereğli’nin son yıllarda geldiği noktanın önemine işaret eden Başkan Özgüven, başta kapalı sulama projesi olmak üzere ürün deseni, verim ve kalite ile pazar noktasında yaşanan sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi.
Süt Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sağ ve Sol Sahil Sulama Birliklerini ziyaret eden Başkan Özgüven, Birlik Başkan ve yetkilileri ile Ereğli’nin tarımsal sorunları hakkında istişarede bulundu.
Ereğli için hayati önem arz eden Kapalı Sulama Projesinin faaliyete geçirilmesi için ortak görüşte buluşarak önümüzdeki günlerde önemli adımların ilgili kurum ve kuruluşlarla atılacağını kaydeden Özgüven, “İlçemizin tarımsal anlam yaşadığı en önemli sorun kapalı sulama sistemidir. Bu sistemin bir an önce Ereğli’ye kazandırılması gerekiyor. Bu konuda başta çiftçilerimiz olmak üzere çiftçi kuruluşlarımız, STK’lar, siyasiler ve bürokratlarımız ortak bir görüş ortaya koyarak işlemlerin hızlanmasına vesile olmalıyız. Son günlerde kamuoyunda da ciddi anlamda gündem oluşturan Sulama Sistemi konusunda Sayın Başbakanımızın da konuya hakim olması ve bu konuda Bakan iken girişimlerde bulunması Ereğli’nin elini güçlendiren önemli unsurlardır. Bölge Milletvekilimiz Cem Zorlu Ankara’da bu projeyi birebir takip ediyor. Bizlerde projenin Ereğli ayağını Ankara’ya servis yaparak projeye hız kazandıralım” dedi.
Sağ ve Sol Sahil Birlik Başkanları da, projenin Ereğli için büyük önem arz ettiğini belirttiler ve bu konuda birlik olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.
Başkan Özgüven, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa’yı da ziyaret ederek süt sektörünün Ereğli’nin marka değerini yükselttiğini söyledi. Süt üretimi bakımında Türkiye’de Ereğli’nin zirveye oynadığına dikkat çeken Özgüven, Süt Festivali düzenlenerek Ereğli’nin tanıtımının yapılabileceğini ve süt sektöründe Ereğli’nin cazibe merkezi konumuna taşınabileceğine vurgu yaptı.
Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa’da Başkan Özgüven’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, süt sektörünün Ereğli için marka değeri taşıdığını ve bu değeri daha üst noktalara taşımak için çalıştıklarını dile getirdi. Hedeflerinin üye sayısını artırmanın yanında kaliteli hayvan ırklarını Ereğli’ye getirmek olduğunu ifade eden Sarıkafa bu konuda yaptıkları projenin son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini de ziyaret eden Özgüven, hayvancılık sektörünün gelişmesine öncülük eden birlik çalışanları ile görüş alışverişinde bulundu.