Başkan Palancıoğlu’ndan Kardeş Şehir Talas Ziyareti

Başkan Palancıoğlu’ndan Kardeş Şehir Talas Ziyareti

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bu yıl 6.’sı düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik kurultayına katıldı. Başkan Palancıoğlu ve beraberindeki heyet programın ardından kardeş şehir Talas’a geçerek atayurtta bir dizi görüşmelerde bulundu.
Bişkek Üniversitesinde gerçekleştirilen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik kurultayına Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Meclis Üyesi Mehmet Ceylan, Ümit Dilci, Mithat Babacan ve başkan yardımcısı İlker Sülev katıldı. İlimizden Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel’inde katıldığı kurultay sonrası Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler Kırgızistan Türkiye büyükelçisi Metin Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Palancıoğlu kendilerini oldukça sıcak karşılayan büyükelçi Metin Kılıç’ın ahşap üzerine yakma yöntemiyle hazırlanmış tablosunu ve Türk kahvesi fincan takımı hediye etti.
Bişkek ziyaretinin ardından kardeş şehir Talas’a giden Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler Kırgızistan Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov tarafından oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. İki Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve Anarbek Kuşubekov bir süre sohbet ederek yeni tanışmanın mutluluğunu ifade ettiler. Başkan Palancıoğlu’na yeni göreve seçilmesinden dolayı kutlayarak başarı dileyen Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov, "atayurt topraklarında tarihi ve kültürel özelliklerimizi gezip görmeniz bizleri memnun etti" dedi.
Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kardeş şehir Talas’ı çok beğendiklerini söyleyerek, "TDBB toplantısı nedeniyle Kırgızistan’da bulunuyoruz. İki kardeş şehir arasındaki ilişkileri sürdürmek ve geliştirmek amacıyla buraya geldik. Bundan sonra daha uzun görüşme ve çalışma yapmamız lazım. Orta Asya bizim geldiğimiz topraklar ve sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Kendi evimiz gibi hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Palancıoğlu Anarbek Kuşubekov’a kendi resminin bulunduğu tablo, Türk lokumu ve el işi çini işleme şekerlik hediye etti. Başkan Anarbek Kuşubekov’da başkan Palancıoğlu’na Kırgızistan’ın yöresel kıyafetini hediye etti.
Talas Valisi Koysun Kurmanalieva’yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu ve meclis üyeleri Talas şehrindeki Kırgız Kahramanı Manas Atanın türbesi ve müzesini gezerek bilgiler aldı. Müzenin anı defterini yazan Başkan Palancıoğlu,"Kırgız kardeşlerimiz sizleri seviyoruz. Ortak dil, din, tarih ve kültürümüzün bizleri bir araya getirmesinden dolayı Cenab-ı Allaha şükrediyoruz. Rabbim Müslümanları galip eylesin. Bizleri de İslam’a hizmetkar eylesin" ifadelerini kullandı.