Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Malatya

Başkan Polat, ’cami Ve Gençlik’ Konferansına Katıldı

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından “Geç Kalma Genç Gel” sloganı ile “Cami ve Gençlik” temasının işlendiği bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında program düzenlendi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans...

Yayınlanma:

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından “Geç Kalma Genç Gel” sloganı ile “Cami ve Gençlik” temasının işlendiği bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında program düzenlendi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bir toplumun yönünü seviyesini, eğitimcileri, hocaları ve öğretmenleri belirler. Topluma yön veren bu iki kesimin duruşu çok önemlidir. Öğretmen ve hocalarımızın görevleri bu yönüyle çok ağırdır. Bu toplumu yönlendiren sizlersiniz. Bu sorumluluğunu en güzel şekilde yaptığınıza inanıyorum. Yeşilyurt Belediyesi ve kurumlarımız Yeni Türkiye’nin kurulduğu bu dönemde başarıya ulaşmak için aynı yöne bakmak, aynı yöne vurgu yapmakla mükelleftir” dedi.
Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak camilerimizi yılda iki defa temizliyoruz. Yine Orman İşletme Müdürlüğümüzle ortaklaşa cami ve okullarımıza oturma bankları dağıtımı için bir protokol imzaladık en kısa sürede dağıtımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca cami ve okul alanlarımızın ağaçlandırmasını gerçekleştireceğiz’’ şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, günün anlam ve önemine anlatan birer konuşma yaptı.
Melekbaba Mahallesi Özgürtepe Camii İmam Hatibi Bilal Çelik ise, “Güzele hak ve adalete yönlendiren din görevlisi huzursuz gönüller için bir umut ışığı. Öksüz, yetim, kimsesiz ve haksızlığa uğramış kişiler içi emin ve güvenebilir bir sığınak. Katı kalpli suçlular için ıslah edici bir münebbih. Kin ve nefret dolu kalplere sevgi zerkeden bir gönül doktorudur. Her türlü günah kirine bulaşmış kimselere ve tövbe kapılarını açan bir yol göstericidir. Toplumun ahlaki değerlerini koruyan ve toplumsal yozlaşma ve kötürümleşmeye karşı yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren hasbi bir lider ve rol bir modeldir” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler