BAŞKAN ŞAHİN, GAZİANTEP’İN YENİ KONUT VE SU İHTİYACINI ANKARA’YA TAŞIDI

BAŞKAN ŞAHİN, GAZİANTEP’İN YENİ KONUT VE SU İHTİYACINI ANKARA’YA TAŞIDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin yeni konut ihtiyacı ve su sorununun çözülmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ziyaret etti.
Sanayi, ticaret ve turizm kenti Gaziantep’in 2 milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ve sığınmacı kampları dışında 300 bin Suriyeli’nin şehir merkezinde yaşaması, yeni konut alanlarıyla beraber su ihtiyacını da artırdı.
Bu kapsamda harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Şimşek ile bir araya gelerek, kentte yeni konut alanlarının geliştirilmesi için destek istedi ve önerilerini iletti.
Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nu da ziyaret eden Şahin, yatırım ve projeler üzerine görüşmeler yaptı.
Yoğun göç alan Gaziantep’te yeni su kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şahin, Bakan Eroğlu’ndan bu konuda yardım istedi.
Bakan Eroğlu ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak baraj projeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tecrübesinden yararlanmak istediğini belirten Şahin’e önerilerini ileterek, Bakanlık bürokratlarını görevlendirdi.
Ziyaretlere, AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de katıldı.