Başkan Sayın’dan Milletvekili Tunç’a Yatırım Teşekkürü

Başkan Sayın’dan Milletvekili Tunç’a Yatırım Teşekkürü

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’deki makamında ziyaret ederek, ilçe için yapılan hükümet yatırımları ve belediye projelerine verdiği destekten dolayı teşekkkür etti.
Yatırımların da değerlendirildiği ziyarette AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile ilçesinin en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirterek, yolun yarıya yakınını tamamladıklarını söyledi. 2010 yılında yatırım programına aldıkları Çakraz-Kurucaşile yolunun 2011 yılında proje çalışmalarının tamamlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini ve ardından da yol yapım çalışmalarını başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, Çakraz-Avara arasındaki 968 metre uzunluğundaki ilk tünelin yapımının tamamlanmasıyla birlikte 54 km. uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Avara olarak bilinen Kalaycı köyüne kadar olan 30 km.lik bölümünü bölünmüş yol olarak tamamladıklarını söyledi. Milletvekili Tunç, "Çakraz-Kurucaşile arasında da 5 adet tünel, 2 adet viyadük, 10 adet köprü inşa edileceğini belirterek, tünellerin birincisinin ulaşıma açılan 968 metre uzunluğundaki Çakraz-Avara tüneli olduğunu, 2600 metre uzunluğundaki Cumayanı-Dizlermezeci arasındaki tünelin de yapımının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Kurucaşile ilçesine kadar toplam 5 adet çift yönlü tünel inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, 11 km. gidiş 11 km. geliş olmak üzere 22 km. tünel yaparak, Bartın-Kurucaşile arasındaki mesafeyi 1,5 saatten yarım saate düşüreceklerini söyledi. Milletvekili Tunç, ikmal ihalesinin ardından yolun geri kalan bölümünün inşaatına başlanacağını söyledi. Milletvekili Tunç, Kurucaşile ilçesine FİFA standartlarında Seyirci Tribünleri ile birlikte Aydınlatmalı, Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası için gerekli ödenekleri Gençlik ve Spor Bakanlığından aktardıklarını ve futbol sahasının yapımının tamamlanmak üzere olduğunu; çok Programlı Lise için Milli Eğitim Bakanlığından sağladıkların ödenekle, Kapalı Spor Salonu inşa ettiklerini ve salonun kabulünün ardından halkın ve öğrencilerin kullanımına açılacağını söyledi.
Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesinin kurulması ile birlikte, Yat İşletmeciliği, Gemi İnşaatı, Deniz ve liman işletmeciliği bölümlerinin Kurucaşile’de açılmasını sağladıklarını belirterek, "300 civarındaki Yüksekokul öğrencimiz şu an Kurucaşile ilçemizde öğrenimlerine devam ediyor" dedi.
Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile Kurucaşile Kaymakamlığının proje ortağı olarak başvurduğu 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, 630 bin lira ödenek ayrılan ve Kurucaşile Kaymakamlığınca 24 Şubat 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işleri inşaatının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede önemli bir istihdam sağlanacağını, Kurucaşile ve Tekkeönü’nün Ahşap tekne ve yat imalatında marka olacağını söyledi.