Başkan Soylu’dan Asfalt Sözü

Başkan Soylu’dan Asfalt Sözü

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Özdere Türkmen Tarlası’nda 30 yıldır asfalt görmeyen bölgeyi dolaşan başkan Soylu, “Arabanın girdiği her yola asfalt dökülecek” dedi.
Yerel seçimlerin ardından Menderes’te başkanlık koltuğuna oturan Bülent Soylu, yıllardır çözülemeyen sorunları çözmeye devam ediyor. İlk olarak altyapı eksiklerini gidermek için düğmeye basan Soylu, bir yandan sosyal projelerde halka dokunurken diğer yandan açıldığı günden beri ilkel şartlarda ulaşımın sağlandığı kilometrelerce yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Asfaltlama çalışmalarının gerçekleştiği Özdere’deki Türkmen Tarlası’nı gezen başkan Soylu, belediye çalışmalarını yakından incelerken 30 yıldır asfalt dökülmeyen yollardan bölgede yaşayanlara ulaştı. SGK Müdürlüğü yaptığı dönemde emeklilik işlemlerini yaptığı 95 yaşındaki Mustafa Akcanlı’yı ziyaret eden başkan Soylu, aynı yerde yaşayan Muazzez Akkuş’la da bir araya geldi.
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Türkmen Tarlası’ndaki ilk ziyaretini görme engelli 95 yaşındaki Mustafa Akcanlı’ya gerçekleştirdi. Akcanlı, seçimlerden önce Soylu’nun SGK İlçe Müdürlüğü döneminde yanına gittiğini ve kendisinin aldığı raporlardan dolayı emekli olmasına yardımcı olduğunu söyledi. Akcanlı, “Belediye başkanının buralara geleceğini ve beni ziyaret edeceğini hiç tahmin etmemiştim. Seçimlerden önce kendisi SGK müdürüyken görme kaybım yüzde 90’a kadar çıkınca kendisinin yanına gitmiştim. Sonra beni emekli etti. Ne mutlu ki şimdi kendisi başkanımız oldu. SGK Müdürlüğü’ndeki başarılı çalışmalarına başkanlığı döneminde de devam ediyor. Yollarımız yıllar önce bizim gençliğimizde açıldı. Ama aradan geçen zamanda hiçbir şey yapılmadı. Her şeyden mahrum kalan mahallemize hizmetin gelmesi çok iyi oldu” dedi.
Aynı mahallede yaşayan Muazzez Akkuş ise, 2010 yılında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden eşinin cenazesi için gelen araçların evlerine ulaşamadığını söyledi. Akkuş, “Çok zor şartlarda yıllarca ulaşım sağladık. Bu yollar açıldığından bu yana asfalt yüzü görmedi. Eşim hayatını kaybettiğinde cenazesini yürüyerek taşıdılar. Araç giremediği için cenazemizi omuzda ana yola kadar taşımak zorunda kaldık. Kötü havalarda ve şiddetli yağmurlarda çamur içinde kalıyorduk. Çocuklarımız yürümekte zorlanıyordu. Şimdi yollar düzenlendi ve genişletildi. Artık komşular da birbirine rahatlıkla gidip geliyor” diye konuştu.
Bölgede yaşayanları yakından dinleyen Soylu, “Çalışma ekiplerimiz seçimi kazandığımız günden bu yana aralıksız hizmet üretiyor. Menderes’in en büyük sorunu altyapı ve ulaşım yollarındaki bakım eksikliği. Belediye olarak kendi imkanlarımız ve araçlarımız ile başlattığımız asfaltlama çalışmalarında altı ayda çok önemli bölümü tamamladık. Kış mevsimi gelene kadar geri kalanları da tamamlamayı planlıyoruz. Bir yere araç giriyorsa o yolun asfaltlanması gerekiyor. Menderes’te bu anlayış ile çalışıyoruz. Hizmette ayrım yapmadan sürdürdüğümüz bu çalışmalar hız kesmeden sürecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Seçim dönemi geride kaldı. Yapacak çok işimiz var. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz” dedi.