Başkan Sözlü’ye, Engellilerle İlgili Abd Projesi Sunuldu

Başkan Sözlü’ye, Engellilerle İlgili Abd Projesi Sunuldu

ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Susan Wilson ve Adana Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek, “Engellilerin Sorunlarını Adresleme” konulu projeyle ilgili bilgi verdiler.
Ekim’de gerçekleştirmek istedikleri güzel bir projeyi konuşmak için geldiklerini belirten Susan Wilson, “Başkanlığını Didem Sürenler’in yaptığı Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği bu projede lider olacak. Didem Hanım bize geçtiğimiz yaz, ABD’de düzenlenen eğitim projemize katılma gururu verdi. Birlikte getirdiği bilgiyi Türkiye’de daha geniş bir çevreye tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Adana Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler de ABD’de katıldığı programın amacının engellilerin sorunlarını adresleme olduğunu ifade ederek, “ABD Dış işleri Bakanlığını’nın 1. derecede önem verdiği bir program. 25 gün boyunca 8 eyalet gezdik. Bu 8 eyalette engellilerin sorunları, eski şehirlerde düzenlemelerle daha yaşanabilir alanlar oluşturmak, yasaların eyaletler bazında uygulanabilirliği, sivil toplum örgütleriyle yerel yönetimlerin iletişimi, beraberinde de özgür yaşamaya çalışan engellilerin refah düzeyini yükseltmek, savunuculuk ve illerde yaşam kalitesini yükseltmek gibi konularda temaslarda bulunduk, incelemelere katıldık.Daha azefor ve daha az para harcayarak, engellilerle birlikte daha kaliteli özgür yaşam alanları sağlamayı hedefleyen bir program. Orada ortalama 70 toplantıda bulunduk.Dosyalar hazırlandı ve ülkemize götürmemizi istediler.Engelli ebeveynlerine yönelik ‘Anne-Baba Okulu’ hayalimiz var ve orada, bu eğitimin verildiği iki okul gezdik ve inceledik. Ikisinin de üniversitelerden destek aldığını, bilgi alışverişinde bulunduğunu gördük.Biz ülkeye döndükten sonra ÇÜ, BTÜ ve Çağ Üniversitesi’yle çalışmalar başlattık. Osteogenezis İmperfekta Hastalığı Dünya Federasyonu,Türkiye’de federasyon üyeliği önerdi.Bosna Hersek’ten doğuda, bu coğrafyada federasyon üyesi ülke yok.Ortopedia Hastanesi’yle paylaştık ve sıcak baktılar. Bunu hayata geçirirsek, ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli bir adım atılmış olacak” diye konuştu.
Başkan Hüseyin Sözlü, Didem Sürenler ve Susan Wilson’u dikkatle dinleyin, getirdikleri dosyayı aldı. Engellilerin sorunlarını azaltacak, toplumda bu konuda entegrasyon sağlayacak ve farkındalık oluşturacak her türlü projeyi destekleyeceklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, Wilson ve Sürenler’e çabalarından dolayı teşekkür etti.