BAŞKAN, TAHİR ERDEM’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

BAŞKAN, TAHİR ERDEM’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Niğde Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (NDSYB) Başkanı Tahir Erdem, “Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi gelecek dönemde de birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 2015 yılı Niğde Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulu’nda bin 87 üyeden 660’ının oyunu alan, iki rakibini geride bırakarak tekrar başkan seçilen Tahir Erdem, “Bir olduğumuz zaman diri olabiliyoruz. Diri olduğumuz zaman çalışabiliyoruz. Bunu herkes gördü ve takdir ederek bize çok büyük bir güvenle görev verdiler. Biz bunun bilinci içerisinde önümüzdeki 4 yılını tamamlayacağız” diye konuştu.
2011 yılında Niğde Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne başkan seçildikten sonra geceli gündüzlü çalışarak ilimizdeki inek sayısını arttırmak için uğraştıklarını belirten Erdem; “Bunun yanında bütün STK’ları bir araya toplayarak beraber hareket etmeyi öğrendik. 2014 yılında değişik bakanlıklardan çok çeşitli projeler imzaladık. Bunları gören üyelerimiz bin 400 delegemizin bin 100’nün katılımıyla Cumartesi günü Olağan Genel Kurul’a gittik. Oldukça yüksek bir katılımla yapılan Olağan Genel Kurul’da üyelerin yüzde 62’sinin teveccühüyle yeniden görevimize devam ediyoruz” dedi.
2015 yılında mevcut projelerin üzerine yeni projelerde ilave ederek Niğde tarımının önümüzdeki 10-15 yılını şekillendirecek projeler çalışmaları içerisinde olacaklarını söyleyen Erdem; “ İnsanlarımızın daha iyi, daha bilinçli tarım yapmalarını sağlayacağız. Bunları da diğer STK’lar ile birlikte yapacağız. Ancak bir olduğumuz zaman diri olabiliyoruz. Diri olduğumuz zaman çalışabiliyoruz. Bunu herkes gördü ve bunu takdir ederek bize çok büyük bir güvenle görev verdiler. Biz bunu bilinci içerisinde önümüzdeki 4 yılı tamamlayacağız.
Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi gelecek dönemde de birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Niğde’nin soy kütüğüne kayıtlı hayvan sayısı bakımından 2014 sonunda 16. sıraya yükseldiğini ifade eden Erdem; “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde bunu 6. - 7. sıralara getireceğiz. Süt üretiminde 24-25’inci sıralarda yer alan Niğde Türkiye genelinde Alman teşvik bakımından 6. sıraya yerleşti. Niğde’nin bu başarıları birliğin,beraberliğin neticesi” dedi.