Başkan Taşçı Suskunluğunu Bozdu

Başkan Taşçı Suskunluğunu Bozdu

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sözleşmeleri yenilenmeyen işçiler ve meclis toplantısında CHP’li üyeye söz vermeme tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan İshak Taşçı, Atakum Belediyesi’ndeki 250 taşeron işçinin 30 Eylül 2014 tarihinde sözleşmelerinin dolduğunu ve performansı düşük olan 25 işçinin sözleşmesini yenilemediklerini belirtti. 25 taşeron işçiyi işten çıkarmadıklarını, sadece sözleşmelerini yenilemediklerini ifade eden Taşçı, “Bir kere işten çıkartma olayı yok. Sözleşme yenilememe var. Atakum Belediyesi dışarıdan özel bir firma üzerinden 250 kişilik taşeron işçi çalıştırıyordu. Önceki yönetim zamanında bunlarla 9 aylık bir sözleşme yapılmıştı. Bu işçilerin de 30 Eylül 2014 tarihi itibariyle de sözleşmeleri sona erdi. Biz gerek ilgili birim müdürlüklerinden gerekse çalışan arkadaşlarımızın idari amirlerinden aldığımız performans raporları bilgileri doğrultusunda yüzde 10’luk bir kısmını yani 25 taşeron çalışan işçi arkadaşlarımızın sözleşmelerini yenilemeyi uygun görmedik. Geri kalan 225 arkadaşımızın da sözleşmesini 3 aylığına yani yıl sonuna kadar uzattık. Uzatılan 225 arkadaşımızın da yine çalıştıkları dönem içerisindeki performans raporları değerlendirilecek. Yani kısacası Atakum Belediyesi’nde performansı düşük olan işçilerimizle yollarımızı ayırmaya devam edeceğiz. Bazı arkadaşlar bunu partizanca bir tutum olarak algılayıp tepki gösteriyorlar. İşin aslı çıkarılan 25 işçinin içerisinde AK Parti’li olanlar da var. Bu 25 kişiyi gözden geçirirseler, gerçekten AK Parti’li, MHP’li, CHP’li çalışmayan ve performansı düşük olan arkadaşlardan oluşuyor. Bu sadece CHP’li arkadaşlara has bir tutum değil. Siyasi fikriyatı ne olursa olsun, evine ekmek getirmek için çalışan bütün arkadaşlarımızın bizim başımızın üzerinde tacı var. Bu manada kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Biz kesinlikle siyasi ayrımcılık yapmıyoruz. Bunu yapanlar bellidir” dedi.
YOĞUNLUĞUMUZDAN DOLAYI SÖZ HAKKI VERMEDİK
Geçen günlerde Atakum Belediyesi Meclis oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Tüfenk’e gündem dışı söz vermemesi konusuna açıklık getiren Başkan Taşçı, işlerinin yoğunluğundan dolayı söz hakkı vermediğini söyledi. Taşçı, “CHP’li meclis üyesi arkadaşımız yaşlı bir ağabeyimizdir. Kendisi bu hususta tecrübelidir. Yani meclisin şartlarını ve kaidelerini çok iyi bilir. Normalde belediye meclisleri bir gündemle toplanır. Bizim Atakum Belediye Meclisi de o gün 12 maddelik bir gündemle toplanmıştı. Her gündem maddesi sonrası söz almak isteyen arkadaşlara söz veriyoruz. Yalnız bu arkadaş biz 12 maddelik gündem görüşmemizi bitirdik. Ondan sonra meclisi kapattık. Hatta bir sonraki meclis için tarih verdik. Biz kalkıp giderken gündem dışı söz almaya kalktı. Belediye başkanları gündem dışı söz verebilir ama meclisin tüzüğünde böyle bir şey yoktur. Çünkü belediye meclisleri gündem dahilinde toplanır, gündem dahilinde görüşmeler yapılır ve bitirilir. Biz o gündem maddelerini bütün meclis üyelerine 3 gün önceden duyuruyoruz. Bu manada önceki meclislerde bu arkadaşlara söz verdik. Meclis başkanının meclis toplantısının akabinde bir işi gücü yoksa vakti varsa gündem dışı söz verebilir. Bizim o gün meclis toplantısı sonrası görüşmelerimiz vardı, vaktimiz yoktu ve işimizin yoğunluğundan dolayı söz vermemeyi uygun gördük. Ama önceki meclislerde sürekli bu arkadaşlara söz vermişizdir. Zaten bu arkadaş mecliste sürekli gündem dışı konuşmalarla söz alarak meclis ortamını geren bir arkadaşımız. Yaşlı ve tecrübeli bir ağabeyimizdir. Biz yaşına ve tecrübesine saygı göstermemize rağmen o her söz aldığında doğal olarak sürekli acımasızca, yalan yanlış bilgilerle bize eleştiriler yöneltiyor. Hem bizim işimizin yoğunluğu hem de bu arkadaşımızın sürekli hep aynı eleştiri yapısı olması sebebiyle yoğunluğumuzdan dolayı söz vermeyi uygun görmedik” şeklinde konuştu.