Başkan Tekin, Bingöl’de Yaşanan Olayı Kınadı

Başkan Tekin, Bingöl’de Yaşanan Olayı Kınadı

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, düzenlenen basın toplantısında, Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadığını belirtti.
Saldırı sonrası şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, koruma polisi Komiser Hüseyin Hatipoğlu’na Allah’tan rahmet dileyen Başkan Tekin, yaralanan polis memurlarına da acil şifalar diledi. Elim olayın arkasındaki karanlık ellerin bir an önce bulunarak hak ettikleri cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, “Ülkemizin birlik ve beraberliğinden rahatsız olan, buldukları her fırsatta nifak tohumları ekerek huzuru sabote eden mihraklar ‘Kobani’ bahanesiyle yeniden sahne aldı. Ülkemiz, Kobani’de yaşayan kardeşlerimize kapılarını sonuna kadar açmış ve her türlü insani yardımı yapmıştır. Kobani bahanesiyle sokakları terörize eden, insanlarımızın mal ve can güvenliğine kast edenlerin niyetlerinin Kobani olmadığı açıktır” dedi.
Son olarak Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik yapılan silahlı saldırının, sokaklardaki tansiyonu daha da yükseltmeye, sabırla kaosa prim vermeden sağduyusunu koruyan vatandaşları sokağa davet etmeye yönelik olduğunu iddia eden Tekin, “Ferasetiyle şimdiye kadar birçok tuzağı bozan milletimizin, bu oyuna gelmeyeceğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın bulunduğu açıktır. Sokağa çıkmaya yönelik yapılan çağrılara inat vatandaşlarımız sükunetlerini korumalı ve teröre, terör örgütlerine prim vermemeli, planlarını boşa çıkarmalıdır. Siyaset kurumundan devlet idaresine, sivil toplum örgütlerinden toplumun her kesimine düşen teröre prim vermemek, kucaklayıcı olmaktır” diye konuştu.