Başkan Toltar, Dernekler Federasyonunu Ziyaret Etti

Başkan Toltar, Dernekler Federasyonunu Ziyaret Etti

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Dernekler Federasyonunu ziyaret etti.
Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş ve yönetimi ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Toltar, Federasyon Başkanı ve üyelerinin ilçe ile ilgili görüş, öneri, sıkıntı ve sorunlarını dinledi. Dilovası’ndaki gençlerin Ülkeye ve özelinde Dilovası’na yararlı bir birey olabilmeleri için birçok projeler sunan Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş, sözlerine şöyle devam etti:
”İlçemizin yaş ortalaması genç nüfus olması sebebi ile projelerimizin çoğunluğu genç toplumuna yönelik olduğunu belirtmek isterim. İlçemize kazandırılan Spor okulları ile birlikte okul sonrası eğitimin sosyal faaliyetler ile birleşmesiyle ilçemize ve ülkemize yararlı genç nesilleri kazanmamız kaçınılmazdır. Dilovası Dernekler Federasyonu olarak Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizi 30’arlı gruplar halinde takımlar oluşturup izci kulübünü kurmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi yaz aylarında sosyal donatılı kamplarda boş vakitlerini nasıl değerlendireceğini vereceğimiz eğitimlerle sağlamış olacağız. Ülkemizin de gündemi olan bonzai ile mücadele konusunda ailelere ve gençlerimize seminerler verip kötü alışkanlıklarından arındırıp topluma yararlı nesil yetiştirmek için sürekli projelerimiz olacaktır. Şunu her zaman ifade ediyoruz belediye hepimizin bizler Dilovası’nın insanlarıyız, başkanlığını yaptığımız derneklerin kendi yörelerine ait dernek olabilir. Fakat bizim ilk önceliğimiz Dilovası’dır artık Dilovası bizim memleketimizdir. Ayrıca projelerimize ve başkanlığını yaptığımız derneklerimize desteklerini esirgemeyen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a Dernekler Federasyonu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Dilovası Dernekler Federasyonun hazırlamış olduğu projeleri inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, projeler hakkında görüşlerini şu şekilde belirtti;
“Bir olaya başlamadan önce tespit olması daha iyidir. Değerli arkadaşlar biraz önce başkanımız da bahsetti, bizim hepimizin önceliği ve gayesi daha iyi yaşanılabilir bir Dilovası. Daha iyi bir Dilovası’nın oluşması için bilincin oluşması lazım. Gerek hükümet bazında gerek de toplum bazında, Dilovası genç bir ilçe bizler artık Dilovalıyız biz ve bizden sonra ki nesil için çok çalışmalıyız. Bizim hepimizin ortak gayesi daha yaşanıla bilir bir Dilovası’dır. Bizler belediye olarak sizler federasyon olarak sabahın bu saatinde kendi bölgemizde bir araya gelerek Dilovası’nın sorunları sıkıntıları dernekler sayesinde çözülebilir. Makamlar mevkiler gelip geçici önemli olan bulunan süre için de toplumun ve yaşadığımız bölgeye, fayda sağlamak ne kadar hizmet ettiğimizdir. Dilovası güzel ve şirin bir ilçe. Türkiye’nin bir mozaiği değişik bölgelerden ve yörelerden insanlarımız mevcut, inşallah biz 5 yıl süre için de hep söylediğimiz gibi yola çıktığımız andan itibaren Dilovası’na faydalı olmak istiyoruz. Bu anlam da başka şehir ve hemşeri dernekleri bunların birleşimi ile oluşturduğunuz bu federasyon çok daha önemli. Dilovası’n da birçok abimiz, kardeşimiz belediye başkanlığı ve başkanlık sürecinde güzel hizmetler yaptılar ama yeterli değil çünkü insanın ve toplumun şehirlerin sorunları bitmez. Hayat devam ettiği sürece sorunlar devam eder. Biz de bu görevi kaldığı yerden devir aldık. Dilovası’n da Başkanlık yapmak bir o kadar meşakkatli ve zor, bir o kadar da onur verici bir görevdir. Fakat alışıla gelmiş bir eğilim var. Tabi bir anda her şeyi değiştirmek mümkün değil. Bir anda istenilen hizmetleri yapmak da mümkün değil. Ama bizler bulunduğu konuma göre yapılması gerekenlere el atmamız gerekiyor. Bu dönem önemli bu dönemde biz konuta el atacağız. Yollarımız yetersiz alternatif yollar yapmamız gerekiyor. Ya da yeni güzergâhlar belirlemeliyiz. Eğitim ve kültür çok önemli Dilovası’n da şuan 12 bin öğrencimiz, 28 okulumuz, 360 dersliğimiz ve 400’e yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Eğitime yüzde 100 destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Gerek okulların fiziki alanların iyileştirmesi, tamirat bakım alanlarının onarılması ve okul kazandırmak. Diğer kırtasiye malzemeleri ile ilgili her türlü desteği veriyoruz. 1500 yavrumuza kırtasiye yardımı yaptık ilerleyen zamanlarda da yapmaya devam edeceğiz” dedi.