Başkan Tuna, Ab Delegasyonu Temsilcisini Ağırladı

Başkan Tuna, Ab Delegasyonu Temsilcisini Ağırladı

Avrupa Birliği (AB) delegasyon temsilcileri, Toroslar Belediyesi’nin yürütmüş olduğu hibe projesi izleme ziyaretlerini tamamladı.
Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dezavantajlı Bireylerin Topluma Entegrasyonuna yönelik İstihdam ve Sosyal Destek Hizmetleri Koordinasyonu ve Uygulama Modeli Teknik Desteği Projesi kapsamında Mersin’e gelen AB delegasyonu temsilcisi Miss Cleofe Guardingli, Toroslar’da dezavantajlı grup temsilcileri ile bir araya geldi. Toroslar Belediyesi’nce, hedef grup seçilen ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocukların Aileleri’ ile ilgili eğitim ve istihdama yönelik hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde devam eden projenin uygulama aşamalarını inceleyen Miss Guardingli, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile de görüşerek, projenin çalışmalarında izlenecek yöntemleri anlattı. Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata ile Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin da hazır bulunduğu toplantıda, AB Delegasyonu Temsilcisi Miss Cleofe Guardingli, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın nezdinde tüm ekibine sosyal projelere sundukları desteklerinden dolayı teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise AB Delegasyonu Temsilcisi Miss Cleofe Guardingli’yi Mersin’de Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini dile getirdi. Mersin’de Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirmeye hak kazanan kurum ve kuruluşlar arasında birinci sırada yer aldıklarını da vurgulayan Tuna, 11 yılda hayata geçirdikleri projelerin genellikle sosyal içerikli, eğitime ve yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik olduğunu kaydetti. 10 ilde, 12 belediye tarafından uygulanan ‘Dezavantajlı Bireylerin Topluma Entegrasyonuna yönelik İstihdam ve Sosyal Destek Hizmetleri Koordinasyonu ve Uygulama Modeli Teknik Desteği’ projesinde yer almanın da ayrı bir önem taşıdığının altını çizen Tuna, sinevizyon eşliğinde bugüne kadar engellilere ve Romanlara yönelik gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgiler verdi.