BAŞKAN TÜREL’DEN ALANYA’YA YATIRIM HAMLESİ

BAŞKAN TÜREL’DEN ALANYA’YA YATIRIM HAMLESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASAT Alanya hizmet binasını törenle hizmete açarak, ilçeye 2015 yılı içinde 62 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını söyledi.
ASAT’ın Alanya Hizmet binası törenle hizmete açıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başkan Türel, Alanya’nın bir çok sorunu olduğunu ifade ederek, “Alanya bir çok ilden daha büyük nüfusa, coğrafyaya ve zenginlikleri sahip olduğu için sorunları da daha önemli hale geliyor. Bu sorunları çözmek bizim işimiz. Bunlar yıllardır konuşulan sorunlar. Toptancı Hal, katı atık çöp çevrimi, Alanya otobanı, Alanya çevreyolu yıllardır hep gündemde. Yıllardır konuşulur bir arpa boyu yol alınmaz” diye konuştu.
SÖZ VERDİK YERİNE GETİRDİK
Akseki’nin 30 yıldır çözülemeyen su sorunu 6 ayda çözme sözü verdiğinde kimsenin inanmadığını aktaran Türel, “Bu kardeşinize bugüne kadar ne söz verdiyse yerine getirmek nasıp oldu. Akseki’ye söz verdiğimiz gibi suyu getirdik. Duyduk ki Akseki’nin su sorunu çözülünce, burayı Manavgatlılar yayla olarak kullandığı için, emlak fiyatları artmış” diye konuştu.
ALT YAPIYA 62 MİLYON
Alanya’nın sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Türel, “Seçimden bu yana geçen süreçte de Alanya’nın sorunları ile yatıp Alanya’nın sorunları ile kalktık. Projeler hazırladık. 2015 yılı içinde arıtma, içme suyu gibi alt yapı yatırımları için Alanya’ya 62 milyon liralık yatırım yapacağız” dedi.
BÜYÜKŞEHİR YASASI
Büyükşehir belediyesinin bu yatırımları Büyükşehir Yasası ile gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Türel şunları söyledi: “Bu hizmetler ilçe belediyeler il özel idaresi ekonomik imkansızlıkları ortada olduğu için yapamıyorlardı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi yasası sayesinde biz bunları yapabilir hale geldik. Bütün yaz boyunca Mahmutlar koktu. Bu meseleyi çözmek bizim işimizdi. İçme suyunu da aynı şekilde. Şimdi turizm sezonuna kadar bu sorunları ortadan kaldırıyoruz.”
YOL MÜJDESİ
Alanya çevreyolu ile ilgili de müjde veren Türel, “Karayollarının hazırladığı Alanya Çevreyolu projesinde güzergah önünde bir çok engel yapı vardı. Aylardır Karayolları ile birlikte alternatif 3 güzergah üzerinde çalışıyoruz. Bir güzergahta karar kıldık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi biz hazırlayacağız ve Karayolları’na teslim edeceğiz. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun yardımıyla projeyi 2016 yatırım programına aldırıp, Gazipaşa-Alanya Havalanı’nda olduğu gibi bu sorunu maziye gömeceğiz” şeklinde konuştu.
ÇÖPTEN ELEKTRİK
Alanya’nın çöp depolama sorununa değinen Başkan Türel, “Alanya’nın çöplerini nereye taşıyacağı halen bir sorun. Aslında bu sorun çok önceden çözülmeliydi. Bunu çözmek ilçe belediyeleri imkanları ile kolay değildir. Şimdi biz büyükşehir belediyesi olarak 2 yıl içinde, Alanya’nın çöpünden elektrik üreten bir tesisi kazandıracağız. Türkiye’nin gururu Alanya markası ile bu sorunu çözeceğiz” dedi.
“EN İYİ HİZMETİ VERECEK”
Başkan Türel, koordinasyonluk sisteminin önemine de işaret ederek, “Biz hizmetlerimiz Alanyalıların ayağına gitsin diye koordinasyon sistemini kurduk. Eskiden muhtarlarımız su patladığında beni arıyorlardı. Bugün açılışını yaptığımız ASAT binası 218 personeli ile sizlere en iyi hizmeti verecek. Muhtarlarımız beni aramak zorunda kalmayacak. Alanyamız belki de en şanslı dönemini yaşıyor. Alanya’da doğmuş bir kardeşiniz Dışişleri Bakanı. Dağın öte tarafı Taşkent’ten. Bu şansı hep birlikte değerlendirmemiz gerekir. Cumhurbaşkanımızın Alanya’ya ilgisi yüksek. Alanya’nın her meselesini adım adım takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız keza öyle. İşte Kuşyuvası yolu dağları yara yara Alanya’ya geliyor. El ele vererek hep birlikte gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.