Başkan Tutal: “seydişehir Ticaret Ve Fabrikalaşmada Kilit Noktadadır”

Başkan Tutal: “seydişehir Ticaret Ve Fabrikalaşmada Kilit Noktadadır”

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) doğalgaz verilmesi için Selçukgaz ve işletmecilerle istişare toplantısı düzenledi.
OSB Başkan Vekili olarak katılan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Kabak, OSB Müdürü Mevlüt Yaman ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ında katıldığı istişare toplantısında, daha önce OSB’ye doğalgazın kazandırılması noktasında tereddüt eden yatırımcılar olduğunu belirtti. Artık Seydişehir’in gelişen bir ilçe olduğunu ve yatırımların ilçeye katkısının farkına varıldığının altını çizen Başkan Tutal, “Artık atölyelerden çıkıp, fabrikalaşmamız gerekiyor. Asıl amacımız bu olmalı. Dışarıdan gelen yatırımcılar, Seydişehir’de yatırımlarına devam etmeli. Seydişehir’in Konya-Antalya üzerinde olması ilçenin ticari önemini arttırmakta ve bir kilit noktası oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
“ARTIK BÜYÜK DÜŞÜNMEMİZ GEREKLİ”
Seydişehir OSB bölgesine doğalgazın getirilmesinin önemini belirten Başkan Mehmet Tutal, sanayinin gelişmesinin imkanların artmasıyla doğru orantılı olduğunu, bu çerçevede doğalgazın bu bölgede çok önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Büyükşehir fabrikalaşmalarının taşra bölgelerine aktarılma stratejisi açısından Seydişehir’in kilit noktası olduğuna dikkat çeken Mehmet Tutal, “Büyük düşünmek lazım. Seydişehir’de büyük yatırımlar söz konusu. Açık sanayide yer olmaması ve organize Sanayi Bölgesinin sanayileşmesi, sektörün önemini bir kez daha bizlere göstermektedir. Bu açıdan OSB önemli bir noktadadır” diye konuştu.
Seydişehir Selçukgaz Bölge Sorumlusu Mustafa Öztürk ise, Seydişehir için yapılacak her yatırım için Selçukgaz’ın hazır olduğunu belirtti.