Başkan Tütüncü, “tapuda Rekor Kırdık”

Başkan Tütüncü, “tapuda Rekor Kırdık”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar yaklaşık 21 bin tapu tahsisi yaptıklarını, bu rakamında Kepez tarihinde bir rekor olduğunu söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üç ayda bir muhtarlarla yaptığı hizmet değerlendirme toplantısının üçüncü turunu, Varsak Şelale Mahallesi’nde devam ettirdi. Başkan Tütüncü, “Belediyecilik yerelde yapılır” ilkesiyle başlattığı toplantı kapsamında bölge muhtarlarıyla mahallelere yapılacak olan hizmetleri, problemleri istişare etti.
Şelale Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaman’ın evinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile katıldı. Hizmet istişare toplantısında Altıayak, Varsak Esentepe, Ayanoğlu, Demirel, Zeytinlik, Gazi ve Habibler mahalle muhtarları da katıldı.
Başkan Tütüncü, bir muhtarın evinde bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek zaman baskısı olmadan, aile ortamında hizmetleri, problemleri değerlendirme imkanı bulduklarını belirtti. Toplantıda Kepez Devlet Hastanesi’nin Varsak ve Kepez’in doğu yakası için önemli bir yatırım olduğunu anlatan Başkan Tütüncü, inşası süren ve 29 Ekim 2015’te hizmete açılması planlanan 350 yataklı hastanenin bölgenin şehirleşmesinde lokomotif olacağını söyledi.
Habibler, Gaziler mahallelerinde çok güzel yeni yollar açtıklarını aktaran Başkan Tütüncü, yeni yolların alt ve üst yapı eksikliklerini hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını kaydetti.
Gazi, Habibler, Mehmet Akif, Sütçüler ile çevre mahallelerinde konut alanlarında yaşanan Vakıf mülkiyeti problemini çözme aşamasına getirdiklerini açıklayan Başkan Tütüncü, Vakıf arazileri üzerinde evi olan hak sahiplerine, yakın bir tarihte tapu müjdesi vereceklerini ifade etti. Başkan Tütüncü, ikinci döneminde bugüne kadar 3 bin 500 tapu tahsisi yaptıklarını anımsatarak, “Geçtiğimiz dönem 18 bin hak sahibine tapularını verdik. Toplamda 21 bin 500 vatandaşımızın tapu özlemini giderdik. Bu rakam, Kepez tarihinde bir rekordur” dedi.
ANTALYA’YA 300 DÖNÜMLÜK MEZARLIK
Başkan Hakan Tütüncü, 3 ay önceki toplantıda Varsak bölgesine vaat ettikleri hizmetleri büyük oranda gerçekleştirdiklerini belirterek, “Varsak’ın geçmişten günümüze süre gelen imarla ilgili problemlerini çözmek için gerekli adımları atıyoruz” diye konuştu. Varsak’ın tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin problemini çözümü için geçmişte alınmış olan kamu yararı kararına ek olarak bir kısım alanlar için yeniden Toprak Koruma Kurulu’ndan, tarım dışı kullanım amaçlı kararın ve İçişleri Bakanlığı’ndan kamu yararı kararının alınması için Meclis kararımızı aldıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Varsaklı hemşehrilerimizin mezarlık talebini karşılıyoruz. Antalya’ya 300 dönümlük yeni bir mezarlık alanı kazandırıyoruz. Mezarlık alanının imar planları Büyükşehir tarafından yapılıyor” ifadelerini kullandı.
ANTALYA’NIN İLK ARKEO PARKI VARSAK’TA OLACAK
Varsak’ın hemen yanı başında bulunan ve kaderine terk edilen tarihi şehir Lyrboton Kome’yi gün ışığına çıkardıklarını da anlatan Başkan Tütüncü şunları kaydetti:
”Antik şehri, Antalya’nın ilk ve tek arkeo parkı haline getiriyoruz. Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi binası içerisinde ağız ve diş sağlığı poliklinikliği açılıyor. Sağlık tesisi, önümüzdeki günlerde bölge halkına hizmet vermeye başlayacak. Antalya’nın 4’ncü şehir girişi olan Hamza Taş Bulvarı’nı, Süleyman Demirel Bulvarı’na bağladık. Bulvarın, Çamlıbel Mahallesi kavşağı ile Kirişçiler Mahallesi kavşağı arasındaki bölümünü de bu yıl açacağız. Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı Kavşağı arasında açılacak olan 60 metrelik yolun bir kısmı da Varsak bölgesinden geçecek. Kuru Düden ile ilgi bir proje hazırladık. Projeyi önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğiz.”