Başkan Tütüncü Teamder’i Ziyaret Etti

Başkan Tütüncü Teamder’i Ziyaret Etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği’ni (TEAMDER) ziyaret etti.
Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin bu haftaki konuğu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu.
TEAMDER Başkanı Dr. Ali Yılmaz yaptığı konuşmada, kuruluş amaçlarının Antalya odaklı kentsel sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözümler üretmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yönetim kurulumuzun yanı sıra danışma ve çalışma gruplarımızı da oluşturmuş bir STK yapımız var. Fakat; bizi diğer STK’lardan ayıran özelliğimiz siyasi ya da politik yaklaşımlardan uzak, fikir üreten, düşünen, araştıran, kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üreterek hayata geçiren bir STK olmamızdır. Bu düşüncelerle de Kepez Belediyesi ile ortak gerçekleştirebileceğimiz projeleri ve fikirlerimizi paylaşmak istiyoruz” dedi.
ORTAK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞTAY
Kepez Belediyesi olarak birlikte ortak akıl yoluyla projeleri hayata geçirebilmenin mutluluğunu yaşamak istediğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, “Ortak projeler üzerinde çalıştaylar yapılabilir. Bu çalıştayı Antalya genelinde Kepez Belediyesi ve TEAMDER ile birlikte bir kültür hizmeti olarak sunabiliriz. Bunun gibi çeşitli konular, başlıklar belirlenebilir. Dezavantajlı grupların üzerinde yoğunlaşılması, kadınlar, gençler, engelliler, çocuklarla ilgili çalıştaylar gerçekleştirebiliriz. TEAMDER bir düşünce kuruluşu yönünde gayret gösteren ama sadece düşünce kuruluşu olarak kalmayıp, düşünceleri de harekete geçirmek için bir altyapı hazırlamaya çalışan bir kurum olarak görüyorum” diye konuştu.
Bu anlamda topluma, kamuya, kamu yönetimlerine ufuk veren tecrübe ve paylaşımla birlikte konferanslar olabileceğini kaydeden Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
”Arama toplantıları olabilir. Bu anlamda çeşitli çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmalar toplumun teveccühünü kazanır ve çok kişiye ulaşılır. TEAMDER şehrin önemli konularında, şehrin mutabakata vardığı metinlerin hazırlandığı, yol haritalarının ortaya konduğu bir merkez haline gelebilirse, TEAMDER’in hizmet götürdüğü halk ve Antalya şehri istifade eder. Şehir kültürü de böyle oluşur. Bu konularda Kepez Belediyesi’nin imkânları ile sizin imkânlarınızı buluşturduğumuzda, STK’lara bakıştaki zihniyet dönüşümüne de katkı veririz. Bu şehir hafızasına da çok ciddi manada iz bırakmış, imza atmış olur. Birlikte çalışmalar gerçekleştirelim arzusu içerisindeyim.”