Başkan Uğurlu’dan Başarılı Bir Yıl Dileği

Başkan Uğurlu’dan Başarılı Bir Yıl Dileği

Türkiye çapında milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyişi, ilk ders zilinin çalmasıyla son buldu. İlk ve orta öğretimde eğitim gören öğrenciler yaklaşık 16 milyon öğrenci, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılını heyecanla açarken; Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu 8 Eylül İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törende velilerin öğrencilere hedef gösterme noktasında her zaman destek olması gerektiğini söyledi.
Türkiye çapında milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk ders zili çaldı. İlk ve orta öğretim kurumlarındaki yaklaşık 16.4 milyon öğrencinin ders başı yaptığı ilk günde, başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velilerin de yüzleri güldü. Yeni eğitim yılı nedeniyle Kemalpaşa’daki 8 Eylül İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu velilerin öğrencilere hedef gösterme noktasında her zaman destek olması gerektiğini söyledi.
Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Başkan Uğurlu, "Bir yıllık eğitim süresi içinde öğrencilerimiz, birçok yeni şey öğrenecekler. Öğrenci kardeşlerimiz şunu unutmasınlar ki bu süre zarfında kazanacakları yeni deneyim ve bilgiler, onların hayatlarını hem derinden etkileyecek hem de onlara yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Konuşmasında eğitimde hedef koymanın önemine de dikkat çeken Başkan Uğurlu, "Eğer bir çocuğun hedefi yoksa ve kendisi de nereye gideceğini bilmiyorsa hiçbir öğretmen o evladımıza yardımcı olamaz. Bunun için veliler olarak öğrenci kardeşlerimize hedefler koyacağız. Daha sonra bu hedeflere ulaşma noktasında onları destekleyeceğiz. Burada öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Velilerimiz şunu unutmasınlar ki öğretmenlerimiz bir yıl boyunca ders veren insanlar değildir. Onlar canlarımız olan yavrularımızı emanet ettiğimiz, bir çömlek ustasının toprağa şekil verdiği gibi, bizim çocuklarımız şekillendiren hayat boyu öğreticilerdir. Bu nedenle her zaman onlarla iletişim kurmamız gerekir" diye konuştu.
Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğundan kısa bir örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Uğurlu, Osmanlı İmparatorluğu’nda da eğitime ne kadar önem verildiğinin altını çizdi. Başkan Uğurlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim öğrencilerimiz ile ilgilendiğimiz kadar; onlarla sık sık bir araya gelmemiz gerekiyor. Bizim temel hedefimiz Gazi Mustafa Kemal’in de tarif ettiği gibi ’vicdanı ve irfanı hür’ nesilleri oluşturmak olmalı. Bu konuda hep beraber çaba sarf etmeliyiz." Törende ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan dans ve müzik toplulukları çeşitli gösteriler yaparak, yeni eğitim öğretim yılını kutladılar.