Başkan Uğurlu’dan Girişimcilere Çağri

Başkan Uğurlu’dan Girişimcilere Çağri

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere seslenen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Belediyesi ile KOSGEB arasında yapılan protokol uyarınca Girişimcilik Sertifikası alan vatandaşların kuracakları işlerinde 100 bin TL’ye kadar destek alabileceğini söyledi.
Türkiye ekonomisinin kalkınmasında girişimcilerin kilit rol üstleneceğinden hareketle kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile imzaladığı protokol uyarınca kendi işini kurmak isteyenlere, eğitimler sonunda yeni iş fırsatları sunuyor. Protokol kapsamında Girişimcilik Sertifikası alanlara 100 bin TL’ye kadar destek verilebilirken; girişimcilerin 16 Aralık 2014 tarihine kadar Kemalpaşa Belediyesi’ne başvuru yapması gerekiyor. Gençler, kadınlar ve her yaşta girişimci ruha sahip kişilerin başvurabileceği eğitimler hakkında bilgi veren Başkan Uğurlu, “Bir süre önce KOSGEB ile yaptığımız protokol uyarınca; Kemalpaşa Belediyesi işbirliğinde KOSGEB eğitimlerine katılan ve burayı başarıyla bitirenlere sertifika verilecek. Bunu sertifikayı alan vatandaşlarımız ise kuracakları işlerinde kullanılmak şartıyla 100 bin TL’ye kadar destek alabilecek” diye konuştu. Kendi işinin patronu olmak isteyenler için bu desteğin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uğurlu, “Günümüzde birçok girişimci, çoğu zaman maddi imkansızlıklar nedeniyle akıllarındaki iş fikirlerini bir türlü hayata geçiremiyor. Bu noktadaki sıkıntıyı bildiğimiz için KOSGEB ile diyaloga geçtik ve ne yapabileceğimizi konuştuk. Sonuçta böyle bir işbirliğinin ilçemize önemli katkı sağlayacağını düşündük ve protokolü yaptık. Buna göre; vatandaşlarımız eğitimler sonucu aldıkları sertifikalarıyla kendi iş yerlerini açabilecek. Mikro düzeyde başlayan bu girişimler, belki de uzun vadede daha büyük işletmelerin kurulmasının önünü açacak” şeklinde konuştu.
BEDAVA PARA DEĞİL
Konuyla ilgili kamuoyunda yanlış bir algının olduğunu da ifade eden Başkan Uğurlu, alınacak destek tutarının 30 bin TL’sinin hibe, 70 bin TL’sinin ise 2 yıl ödemesiz 5 yıl geri ödemeli olduğunu açıkladı. Başkan Uğurlu, “Bazı vatandaşlarımız bu paranın tamamının bedava verildiğini ya da ‘kredi’ alır gibi kullanıldığını sanıyor; halbuki böyle değil. Öncelikle bir iş fikrinizin olması ve sertifikanızın bulunması gerekiyor. Sonrasında ise iş yeri için kullanılacak her türlü giderin belgelendirilmesi ya da faturalandırılması gerekiyor. Sonuçta destek belli şartların yerine getirilmesi karşılığında veriliyor” dedi.
SON BAŞVURU 16 ARALIK
Son başvuruların 16 Aralık 2014 tarihine kadar yapılabileceğini kaydeden Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu destekten yararlanmak için başvuru yapanlar arasından 60 kişi seçilecek. Daha sonra seçilen bu kursiyerler, Aralık 2014 ve Ocak 2015 olmak üzere iki dönemde eğitime alınacak. Eğitimleri başarıyla bitirenlere de sertifikaları verilecek. Ciddi düşünen ve kendisine güvenen her girişimciyi bu eğitimlere bekliyoruz.”