Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Aksaray

Başkan Yazgı Pazar Pazarında

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, etrafı kapatılan Pazar Pazarı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.Yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen kapalı pazar yerinin çevresi açık olduğu için kapatılması...

Yayınlanma:

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, etrafı kapatılan Pazar Pazarı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen kapalı pazar yerinin çevresi açık olduğu için kapatılması yönünde talepleri değerlendiren Başkan Haluk Şahin Yazgı, kapalı pazar yerinin çevresinin kapatılarak pazar yerinin çok amaçlı kullanılacağını açıkladı. Çevresi kapatılan kapalı pazar yerinde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yazgı, çalışmaları bu ay sonunda tamamlamayı düşündüklerini belirtti. Çevresi tamamen açık kalan olan pazar yerinde ilk etapta perde betonların atıldığına dikkat çeken Başkan Haluk Şahin Yazgı, “Pazar yerimizi kapatmaya karar verdikten sonra çevresine perde beton atmıştık. 1 metre 30 santim yüksekliğinde atılan perde betonlarımızın üzerine de, çelik sistemli ve sandviç panel sistemi ile kapatmaya başladık. Allah nasip ederse bu ay sonunda etrafındaki tüm kaplamalar tamamlanacak. Kapalı alan içerisine düğün salonu yapmayı düşünüyoruz. Amacımız burasını hem fuar yeri olarak, hem de aynı zamanda pazar alanı olarak kullanmak” dedi.
Soğuk kış aylarda kapalı pazar yerinde halkın ve pazarcıların yaşandığı sıkıntıyı çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, “Pazarcılarımızın en büyük şikayeti, özellikle kış aylarında çok soğuk olduğu için büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Çevresi açık olduğu için hava akımı çok yoğun hissediliyordu ve pazarcılarımız hem kendileri üşüyorlardı, hem de sattıkları ürün soğuktan etkileniyordu. Allah nasip ederse buranın etrafını kapattığımız zaman o sıkıntıyı büyük ölçüde çözmüş olacağız. Artık halkımız bu alanda rahatlıkla pazar alışverişini yapabilecek. Pazar esnafımız da burada rahatça sunumunu yapabilecek. Aynı zamanda başta tarım fuarı olmak üzere başka fuar alanlarına da hazır bir mekan olarak burayı da inşallah değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler