Başkan Yılmaz, Çakmak Barajı’nı İnceledi

Başkan Yılmaz, Çakmak Barajı’nı İnceledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kuraklıktan kaynaklanan su probleminin çözülmesi için hazırladıkları proje kapsamında Çakmak Barajı’nda incelemede bulundu.
Küresel ısınma sonucu meydana gelen kuraklığın Çakmak Barajı’ndaki su seviyesine etkisine ilişkin incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, Suat Uğurlu Barajı’nı Çakmak Barajı’na bağlayacak olan ve Kamu İhale Kurumu’na gönderilen projeyle ilgili de yetkililerden teknik bilgi aldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında su sorununun çözümüne ilişkin yürüttükleri hazırlıklarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplantıda onay için Kamu İhale Kurumu’na gönderdikleri Suat Uğurlu Barajı’nı Çakmak Barajı’na bağlayacak projeyi anlatmıştı. Samsun’un su ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı’ndaki su seviyesinin endişe verici boyutta olduğunu toplantıda istatistiklerle anlatan Başkan Yılmaz, Çakmak Barajı’na giderek inceleme yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel ile birlikte barajın kenarına inen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, barajın ve mevcut su seviyesinin geldiği durumu değerlendirdi. Samsun’un içme suyunu karşılayan Çakmak Barajı’ndaki su seviyesinde yaşanan düşüşü gözlemleyen Başkan Yılmaz, daha ciddi boyutlara çıkabilecek su sorununun ortadan kalkması için Suat Uğurlu Barajı’nı Çakmak Barajı’na bağlamanın önemini vurguladı.
Suat Uğurlu Barajı’nın dolu savakta yer alan suyunu 5 kilometrelik bir hatla Çakmak Barajı’na bağlayacaklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 12 milyon liralık projenin Kamu İhale Kurumu’nda onaylanmasının ardından çalışmaların başlayacağını kaydetti. Başkan Yılmaz, proje onayının ardından başlayacakları çalışmayı 6 ayda tamamlamayı planladıklarını vurguladı.
Başkan Yılmaz buradaki incelemelerinin ardından gittiği Tekkeköy ilçesinde de su bulmak için başlatılan sondajlama çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.