Başkan Yılmaz: “ciddi Boyutta Kuraklıkla Karşı Karşıyayız”

Başkan Yılmaz: “ciddi Boyutta Kuraklıkla Karşı Karşıyayız”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, son günlerde hava sıcaklığının giderek artması ve yağmurların yağmaması nedeniyle Samsun’da ciddi boyutta kuraklıkla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.
Sevgi Kafe’de iş adamı Nurettin Odabaş’ın düzenlediği sabah kahvaltısına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve iş adamları katıldı.
Kahvaltı sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’daki kuraklığa dikkat çekerek, “Ciddi boyutta kuraklıkla karşı karşıyayız. Siz belki farkında değilsiniz. Çünkü bugünlerde fark ettirmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama hem Samsun ölçeğinde Samsun’a içme suyu temin ettiğimiz Çakmak Barajı’nda hem de köylerimizde sıkıntı var. Köyler genellikle sularını yakın bir deredeki derin kuyu pompasıyla bir depoya, depodan da köye basan şekilde oluşmuş olan köy içme sularında son zamanlardaki kuraklıktan ötürü ciddi boyutta etkilenmeler var. Köylerimize sular hep kesintili veriliyor. Köylerde bu suların bu kadar kıt ve kesintili olması büyük bir rahatsızlık oluşturuyor. Ama elden gelen bir şey yok” dedi.
SASKİ Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili olarak gece gündüz çalıştığının altını çizen Başkan Yılmaz, “SASKİ bütün ekipleriyle birlikte köylerdeki bu su kapasitesini arttırmaya dönük çabalar içerisindeler. Ama biz ‘Samsun’da nasılsa yağış olur, Samsun’da kaygı yok’ diye düşünerek Samsun ölçeğindeki konudan çok endişe duymuyorduk ama son günlerde bu yağışsız ortam nedeniyle ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Bunun bilinmesini istiyorum. Bazı çözümler içerisindeyiz. DSİ ile birlikte kalıcı çözümler için hazırlıklar yapıyoruz. Ama önümüzdeki günlerde yağış olmadığı takdirde bu kuraklığın gerek içme suyun, gerekse tarımsal ürün bazında ciddi boyutta ülkemize zarar vereceği boyutlara gittiğini de kaygı duyarak söylemek zorundayım. Bu kuraklığı ciddi boyutta önemsiyorum ve bunun bilinmesini istiyorum” diye konuştu.
Daha sonra Başkan Yılmaz, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.