Başkent’te Giresun Tanıtım Günleri

Başkent’te Giresun Tanıtım Günleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin bugünlerde zor dönemlerden geçtiğini belirterek, “Dört bir yanının birbirini çok daha yakından tanıma, yaklaşma, kardeşliğini birliğini, beraberliğini pekiştirmenin ne kadar anlamalı olduğunu göstermesi açısından bu günler önemli” dedi.
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günlerini başladı. Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri’nin açılış törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasına yapan Bakan şimşek, bugünlerde Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, “Dört bir yanının birbirini çok daha yakından tanıma, yaklaşma, kardeşliğini birliğini, beraberliğini pekiştirmenin ne kadar anlamalı olduğunu göstermesi açısından bu günler önemli. Ben Giresun’un yaylalarını özledim. Hakikatten Bakanımızın davetini ben olsam sizin yerinizde kaçırmam, Giresun gerçekten çok güzel. Karadeniz sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel bölgelerinden bir tanesi. Giresun Karadeniz’in incisi” diye konuştu.
Giresun’un gelişmekte olan iller arasında olduğunun altını çizen Bakan Canikli ise, Giresun’a gelmek için artık birçok sebebin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“TÜİK’in yayınladığı rakamlara göre Giresun en uzun yaşayan insanları barındıran bir ilimiz. Bu özelliği de son derece önemli, belli bire çok kişi bu özelliğe sahip olan insanlar ne yer ne içer, nasıl yaşarlar bunu merak ediyordur. Bunu da insanların en uzun yaşadıkları yerde görmenizi bekliyoruz. Giresun buradan uzaktır diye bir şey aklınıza gelebilir ama değil. Mart ayında inşallah havaalanımız hizmete giriyor. Dünya da mimari itibari ile eşsiz, deniz ortasında inşa edilen ikinci havaalanı olma özelliğine sahip” şeklinde konuştu.
Giresun’da yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’deki diğer Organize Sanayi Bölgelerinden farklı olduğunu belirten Bakan Canikli, “Türkiye’de deniz manzaralı tek organize sanayi bölgesi. Karadeniz sahil yoluna sıfır, havaalanına 3 dakika ve deniz manzaralı. Bu özelliği ile de Türkiye’de ilk, sadece Giresun yatırımcılarını değil tüm Türkiye’deki katma değeri yüksek ürünler üreten yatırımcılarımızı Giresun Organize Sanayi Bölgesi’ne Giresun’a yatırım yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Giresun yöresine ait halk oyunları oynandı. Ardından Giresun’dan gelen çocuklar kuşdili ile konuşma gösterisi yaptı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Giresun Günleri’nde sanayi ve ticaret örgütlerinin, meslek odalarının, dernek ve vakıflarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün, kendilerine tahsis edilen stantlarda hizmet, proje ve ürünlerinin tanıtımları yapıldı.