BAŞKENTTE YANGIN

BAŞKENTTE YANGIN

Başkentte bir hırdavat dükkanında çıkan yangında dükkan içerisinde bulunan birçok malzeme yanarak kullanılamaz hale geldi.
Olay, Çankaya ilçesinde öğle saatlerinde İşçi Konutları 1524. Sokak’ta bulunan Mehmet Fuat Sunguroğlu’na ait hırdavat dükkanında meydana geldi. Pazar günü olması nedeniyle kapalı olan işyerininiçinden dumanlar çıktığını gören vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangını söndürdükten sonra uzun süre soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri dükkandan bir mutfak tüpü ve bir piknik tüpü çıkarttı. Yanan işyerinin üst katında oturan apartman sakinleri yangın söndürme çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi. Çıkan yangında dükkandaki birçok malzeme zarar görerek kullanılamaz hale geldi. İlk belirlemelere göre yangının çıkış sebebinin elektrik kontağından olduğu öğrenildi.
İşyeri sahibinin arkadaşı olduğunu söyleyen Yakup Ada, “Saat 11.54 civarında arkadaşımın dükkanının kapalı olduğunu ve içinden dumanlar çıktığını gördüm. Bunun üzerine hemen itfaiyeyi ve arkadaşımı aradım. İtfaiye ekipleri de 20 dakika içerisinde geldi” dedi.