Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Başkonsolos’tan Yıldız Tilbe’ye hakaret!

İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi, Yıldız Tilbe'nin İsrail aleyhindeki açıklamalarına "Aşağılık sanatçı bozuntusu" sözleriyle yanıt verdi.

Yayınlanma:

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe’nin geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı “Allah Hitler’den razı olsun, Yahudiler’e az bile yapmış” çıkışına İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi’den yanıt geldi. Kamhi, Tilbe için “Bu sözde sanatçı bozuntusunun lafları ciddiye alınmayacak kadar aşağılık, kınanacak ifadeler ve son derece vahimdir” dedi.

“NEFRET SUÇLARI YASASIYLA YARGILANSIN”

Kamhi sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olayda kanun koyucunun nefret suçlarını ceza yasası kapsamına almasının zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Türkiye’de son yıllarda soykırımdan alınacak dersler konusunda eğitimsel faaliyetlere başlandı. Bu sene de Uluslararası Yahudi Soykırımı’nı Anma Günü 26 Ocak’ta Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’nun da katılımıyla İstanbul’da bir anma toplantısı yapıldı. Bu sözler, bu faaliyetlerin göreceli bir şekilde nitelikli ve nicelikli olarak artırılması gerektiğini gözler önüne sermektedir.”

“İSRAİLİ SAVUNANLAR ORAYA HADE”

Yıldız Tilbe bu açıklamanın ardından şöyle cevap verdi: “İsrail’de yaşayanlarla burda yaşayanlar farklı burdakiler bize silah doğrultmuyor oradakiler elinden silahı bırakmıyor israili savunanlar oraya hade. Allah gelecek hakkınızdan Allah (…) göreceksiniz zamanı gelince o gözleriniz yuvasız kalıcak sanki iftira atıyorum masumlar sanki yaptıklarınız ortada. Benim nefret söylemimden rahatsız olanlar yargılanmamı isteyenler ülkelerinin eli silahlı nefret eylemlerini nerde yargılayacaklar eylem söylemden daha mı iyi.”
 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler