Başpehlivanlar Tekkeköy’de Er Meydanına Çikcak

Başpehlivanlar Tekkeköy’de Er Meydanına Çikcak

Samsun’un Tekkeköy İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri” bu yıl 12 Eylül Cuma günü Tekkeköy Büyüklü Mahallesi Güreş Alanı’nda yapılacak.
12 Eylül Cuma günü saat 09.00’da başlayacak olan yağlı görüşlerde pehlivanların mücadeleleri nefes kesecek. Bu yıl yapılacak olan güreşlerde 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, 2004 - 2007 ve 2008 yıllarının Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, 2005 yılının Kırkpınar Şampiyonu Şaban Yılmaz, 2009 ve 2010’un Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve Tekkeköy Belediyesi Başpehlivanı Salih Erinç ve birçok pehlivan yer alacak.
"Geçmişten Geleneğe Kırkpınar, Tarihin Doğduğu İlçe Tekkeköy’de" sloganı ile düzenlenecek olan güreşlerde aynı zamanda şenlik fotoğraf yarışması da yapılacak. Tekkeköy halkının yanı sıra Samsun ve çevre illerden de yoğun katılımın beklediklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tüm güreş severleri düzenlenecek olan şenliğe davet etti.
Gerçekleştirilecek olan güreş organizasyonunu daha önce yapmayı planladıklarını ancak Filistin’de yaşananlar nedeniyle ertelediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde düzenlenecek olan ’Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ öncesinde büyük bir heyecan var. Tekkeköy halkı başta olmak üzere Samsun ve çevre illerden de katılım olmasını bekliyoruz. Bu vesileyle tüm Samsun halkını Cuma günü yapılacak olan şenliğimize davet ediyorum" dedi.
Şenlik sonrasında dereceye giren pehlivanlara ise ödüller verilecek.