BAŞSAVCI SALİHOĞLU’NDAN ‘KIRMIZI KURDELELİ AÇILIŞ’ HABERLERİNE TEPKİ

BAŞSAVCI SALİHOĞLU’NDAN ‘KIRMIZI KURDELELİ AÇILIŞ’ HABERLERİNE TEPKİ

Başsavcı Hadi Salihoğlu, adliye girişinde ele geçirilen kesici aletler sergisinin kırmızı kurdele ile açılmasına yönelik tepkilere yanıt verdi. Salihoğlu, “Yasak aletlerin sergisinin açılışında nasıl kırmızı kurdele kesermişiz. Halbuki orada o işlemi yapan arkadaşlarımızın onure edilmesi söz konusu” dedi.
Resmi ilanların yayınlanmasında vatandaşların yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulunduran Basın İlan Kurumu, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na irtibat bürosu açtı. Mahkeme kararlarına göre gazetelerde ilan vermesi gereken vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak için kurulan şubenin açılış kurdelesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve başsavcı vekilleriyle birlikte kesti. Açılış töreninde konuşan Başsavcı Salihoğlu, adliyeye irtibat bürosu açılmasının vatandaşlara birçok kolaylık sağlayacağını söyledi. Vatandaşların ilan vermek içim adliyeden Basın İlan Kurumu’nun Cağaloğlu şubesine gitmesine gerek kalmadan buradan halledebileceklerini belirtti.
Başsavcı Salihoğlu, geçtiğimiz ay adliye girişinde ele geçirilen kesici ve delici aletler sergisinin açılışının kırmızı kurdele kesilerek yapılmasına yönelik tepkilere de yanıt verdi. “Geçenlerde burada yine bir kurdele kestik. Ciddi şekilde eleştirilere neden oldu basında” diyen Salihoğlu, kırmızı kurdeleli açılışa verilen tepkilere şöyle yanıt verdi:
“Adliyeye girerken insanların üzerinde çıkan yasak aletlerin sergisinin açılışında nasıl kırmızı kurdele kesermişiz. Halbuki orada bir senenin emeği var, o işlemi yapan arkadaşlarımızın onure edilmesi söz konusu. Maalesef bundan bile tenkit yiyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunu artık sizlerin takdirine bırakıyorum.”
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay ise, kurum olarak hizmeti insanların ayağına getirdiklerini belirterek, “Bizim İstanbul şubemiz Cağaloğlu’nda. Vatandaşlar her gün buradan vermek zorunda kaldıkları ilanları gidip şubemize teslim etmek zorunda kalıyorlardı. Ama şimdi hemen burada bir alt katta da banka hizmetlerini görerek ilanlarını verme şansına sahipler. Günde yaklaşık 100 müşterimiz bu vesileyle rahat etme imkanı bulacak” diye konuştu.
Salihoğlu, daha sonra Basın İlan Kurumu’nun çalışma sistemi hakkında yetkililerden bilgi aldı.