BAŞTUĞ, GÜVEN TAZELEDİ

BAŞTUĞ, GÜVEN TAZELEDİ

Menteşe Ziraat Odası’nın olağan kongresinde mevcut Başkan Mehmet Baştuğ ile Halil Çakar aday oldu. Menteşe Öğretmenevinde yapılan kongrenin divan başkanlığını Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail atıcı yaptı. 66 delegesi bulunan Menteşe Ziraat Odası’nın kongresinde 65 delege oy kullandı. Blok liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Mehmet Baştuğ rakibi Halil Çakar’ı 43 oy fark atarak güven tazeledi.
Seçimlerde önce 21 kişilik meclis için oy kullanıldı. Meclis seçimlerinde Mehmet Baştuğ’un listesi 54 oy alırken, Halil Çakar’ın listesi 11 oyda kaldı. Meclis listesinde Mehmet Baştuğ, Halil İbrahim Kaya, Eyüp Akar, Selahattin Girgin, Adnan Arslan, İrfan Öztürk, Hasan Ayhan, Recep karaca, Ali Doğan, Mehmet Gölge, Mehmet Soykan, Önder Oktay Arslan, Hüseyin Karatop, Turgut İnce, Mehmet Ersen, Timur Karahan, Mustafa Çakı, Mehmet Küçük, Alican Dedeoğlu, Recai Dere ve Ali Şataflı yer aldı. Meclis listesinin belirlenmesinin ardından 21 kişilik meclis 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri için oy kullandı. 7 kişilik yönetim kuruluna Mehmet Baştuğ, Halil İbrahim Kaya, Adnan Arslan, Mehmet Soykan, Mehmet Ersen, Mehmet Küçük ve Alican Dedeoğlu seçildi.
Menteşe Ziraat Odası Başkanlığına ikinci dönem seçilen ve 4 yıl görev yapacak Mehmet Baştuğ, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, “Demokratik bir seçim oldu. Delegelerimiz çalışmalarımızı güven oyu vererek tekrar bizlere görev verdi. Verilen görevin bilinci ve sorumluluğu ile önümüzdeki süreçte çitçimizin daha iyi yerlere gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Bize oy veren veya vermeyen, kongremize gelerek odamıza sahip çıktıkları için teşekkür ederim” dedi.