Batman Gülistan Caddesi’ne Yeni Proje

Batman Gülistan Caddesi’ne Yeni Proje

Esnafı rahatlatmak için harekete geçen Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü, Gülistan Caddesi ve civarındaki sokaklarda fizibilite çalışması başlattı.
DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve kayıp kaçak yöneticisi Zekeriya Tüzün, kurumdaki mühendislerle birlikte Gülistan Caddesi’ndeki iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Dursun burada yaptığı açıklamada, birçok esnafın iş yerlerini büyütme veya diğer nedenlerle kendilerine haber vermeksizin enerji artırımına gittiklerini belirlediklerini söyledi. Abonelerin güç artırımına gitmeleri halinde bunu mutlaka Dicle EDAŞ’a bildirmeleri gerektiğinin altını çizen Dursun, şöyle dedi:
"Sıkıntının ana kaynağı budur. Bunu çözmek için mühendislerimiz çalışıyor. Daha önce 1 katlı olan iş yeri 2-3 kata çıkarılmış. Geçmişte bir birim klima kullanan bazı iş yerlerimizde şimdi 4-5 birim klima kullanılıyor. Hakeza, daha önce 3 spot lambası bulunan iş yerlerinde şimdi 10 spot lamba var. Bu tip enerji talep artışı veya fazla enerji çekiminde mutlak suretle DEDAŞ’ın haberdar edilmesi ve izin alınması gerekiyor. Bugüne kadar bu yapılmamış. Kış aylarında sorunlar başlayınca yaptığımız çalışmalar sonucunda esnaflarımız, güç artırımına gittiklerini ifade ettiler. Sorunlar bir anda çözülmüyor. Esnaflarımızı, yaptıkları bu türdeki güç artırımını beyan etmeleri için DEDAŞ’a davet ettik. Esnaflarımızın beyanlarına göre ortaya çıkacak duruma göre adımlarımızı atacağız."
Gülistan Caddesi ve civarındaki trafo güçleri ile abone sayısını da gözden geçirdiklerini belirten Dursun, çalışmaların çok kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi.