Batman’da Elektrik Tüketimi Yüzde 53 Arttı

Batman’da Elektrik Tüketimi Yüzde 53 Arttı

Havanın soğumaya başladığı Batman’da, Ekim ayında elektrik tüketiminin Eylül ayına nazaran yüzde 53.3 oranında arttığı bildirildi.
Elektrik tüketiminde yaşanan bu ani artışın arızalara ve dolayısıyla da elektrik kesintilerine neden olduğunu belirten Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürü Murat Dursun, “Aşırı elektrik tüketimi trafolarda sigortaların ve termik mekanik şalterlerin atmasına, hatta trafoların yanmasına neden oluyor. Daha dün Seyitler Mahallesi’nde 4 trafomuz aşırı yüklenmeden dolayı yandı” dedi.
Batman il merkezini besleyen 4 ana trafo bulunduğunu ifade eden İl Müdürü Dursun, “4 ana trafoya baktığımızda, trafoların birinde yüzde 37, diğerlerinde ise yüzde 69, yüzde 46 ve yüzde 63 oranlarında tüketim artışı olduğunu görüyoruz. Bu da il geleninde yüzde 53 artışa tekabül ediyor” diye konuştu.
"YATIRIMLAR YETERLİ"
DEDAŞ olarak, kış hazırlıklarına erken başladıklarını da kaydeden Dursun, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için birçok çalışma yaptık. Şebekemizin tamamını elden geçirdik, eksiklikleri giderdik. Trafoların bir kısmını değiştirirken, bir kısmında ise güç artırımına gittik. Ama ne yaparsak yapalım vatandaşlarımız israf ve aşırı tüketimden vazgeçmedikleri sürece, öyle görünüyor ki sıkıntı yaşayacağız” dedi.
Ekim ayında yaşanan yüzde 53’lük tüketim artışının, kış öncesi kırmızı alarm niteliğinde olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Dursun, vatandaşlardan bir kez daha kaçak elektrik ve israftan kaçınmalarını istedi. Kaçak elektrik kullanımı ve israfın vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu dile getiren Dursun, “Daha kış aylarını görmeden aşırı yüklenme nedeniyle 4 trafomuz yandı, 5 trafomuzun termik manyetik şalterleri yandı. 15 trafonun sigortaları attı. Haliyle kesintiler yaşanıyor, vatandaşlar mağdur oluyor. En çok mağduriyeti de düzenli elektrik kullanan ve parasını ödeyen vatandaşlarımız görüyor. Kimsenin buna hakkı yoktur. Kışın ciddi elektrik kesintileri ve arızalarla karşılaşmamak için tüm vatandaşlarımızı bir kez daha kaçak kullanımı ve israf konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.