Bayan Atletlerden Milli Forma İçin Büyük Fedakarlık

Bayan Atletlerden Milli Forma İçin Büyük Fedakarlık

Türkiye’nin farklı illerinden seçilerek Aydın’da buluşan bayan atletler, yazın kavurucu sıcağına aldırmadan milli forma için ter döküyor. Herkes tatil yaparken gece gündüz çalışmalarını sürdüren atletler, sponsor desteği bulamadıkları için kısıtlı imkanlarla uluslar arası arenada boy gösteriyor.
Uluslar arası ve ulusal bazda düzenlenen yarışmalarda büyük başarılara imza atan milli sporcular Fatma Hacıköylü, Fadime Sarı ve Zekiye Çelik ile Derya Kaya, Derya Erkan, Tuğba Kaplan, Ayşegül Alnıaçık çalışmalarını Aydın’da Milli Takım Antrenörü eski Milli Atlet Muzaffer Kaplan eşliğinde sürdürüyor. Yaşıtları tatilde ve evlerinde dinlenirken sabah 05.30’da antrenman yapan başarılı atletler, kulüp ve sponsor desteği bulunamaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Antrenörleri Muzaffer Kaplan’ın kişisel girişimleri ve kısıtlı imkanlarıyla spor yapacak malzemeleri temin edebilen sporcular, müsabakalara ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği katılabiliyor. Türkiye’nin farklı illerinden seçilen bayan atletler, ailelerinin desteği ile kiraladıkları bir evi paylaşarak müsabakalara hazırlanıyor.
KARİYERLERİ BAŞARILARLA DOLU
Milli sporcu Fatma Hacıköylü Türkiye Salon Şampiyonasında 3000 metrede 9,36’lık derecesiyle 1’inci, Makedonya’da yapılan Balkan Yarı Maraton Şampiyonasında 1,17,25’lik derecesiyle 3’üncü oldu. 26 Temmuz’da Romanya’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda 7’inci olarak büyük bir başarıya imza attı.
Milli takım sporcusu Fadime Sarı da Kütahya’da yapılan Balkan Dağ Koşusu Seçmesinde Türkiye 2’incisi, Romanya’da yapılan Balkan Dağ Koşusunda 4’üncü, İzmir’de yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında 3000 metre engellide 10,52’lik derecesiyle 3’üncü, Antalya-Akseki’de yapılan Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmesinde 3’üncü oldu. Sarı, ayrıca ABD’de yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası Baraj Derecesi için Ankara’da 3000 metre engelli deneme yarışlarına katıldı.
Milli takım sporcusu Zekiye Çelik ise, 2013 Türkiye Kros Şampiyonası’nda 4’üncü olarak Milli Takıma seçildi. Çelik, Sırbistan’da yapılan Balkan Kros Şampiyonasında 11’inci oldu.
Derya Kaya, 2014 Türkiye Salon Şampiyonası’nda 10,20’lik derecesiyle 3’üncülüğü elde ederken; Derya Erkan da 2013 yılında yapılan 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonasında 2’inciliği elde etti.
“HEPSİ OLİMPİYAT DÜZEYİNDE SPORCU”
Çalıştırdığı sporcuların olimpiyat düzeyinde olduklarını belirten Milli Takım Antrenörü Muzaffer Kaplan, çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Bayan atletlerin büyük bir özveri göstererek spor yaptıklarına işaret eden Kaplan, “Sabah 05.30-06.00 saatleri arasında Adnan Menderes Stadyumu ve akşam 17.00-19.30 saatleri arasında ise Kardeşköy Atletizm Pisti olmak üzere günde çift idmanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma mekanı konusunda sıkıntı yok. Müsabaka giderleri de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Bunların dışında çok kısıtlı imkanlarla çalışıyoruz. Pahalı olan spor malzemelerini ve diğer ihtiyaçları kendi imkanlarımızla gideriyoruz” dedi.
Herkes gibi kendisinin de hayalleri olduğunu ifade eden Zekiye Çelik, “Herkes gibi benimde hayallerim var. Hayallerime ulaşmam için ailem bana destek veriyor. Bugüne kadar hep arkamda oldular. Olimpiyatlar yarışıp, Türk bayağını dalgalandırmak istiyorum. Şuan Milli Takım seçmelerine hazırlanıyorum. Her sabah 05.30 ve akşam çalışıyoruz. Sağlığımızı korumak için büyük özen gösteriyoruz. Bu taptığımız fedakarlıkların hepsi milli forma için. Yeterli destek bulamıyoruz. Bu yüzden kulüplerin sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.
Romanya’da elde ettiği Balkan 7’inciliği ile Türkiye’nin göğsünü kabartan Fatma Hacıköylü de, aslen Amasyalı olmasına rağmen antrenörü tarafından keşfedilerek Aydın’a getirilmiş. Beş arkadaşıyla birlikte paylaştığı evlerinde ulusal ve uluslar arası müsabakalara hazırlanan Hacıköylü, “Önümüzdeki 9 Eylül İzmir’de yapılacak Yarı Maratona hazırlanıyorum. Günde çift idman yapıyoruz. Ailemizin desteğiyle çok sevdiğimiz spora devam edebiliyoruz. Daha iyi başarılar elde etmek için fedakarlı yapıyorum. Şuan 30 yaşındayım. En büyük hedefim olimpiyatlar ama öncesinde Avrupa ve Dünya barajlarını geçip uluslar arası pistlerde koşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Kendisini en mutlu eden şeyin ay yıldızlı bayrağı zirvede görmek olduğunu ifade eden Hacıköylü, şöyle konuştu: “7 yıldır yurt içi ve yurt dışında milli forma için koşuyorum. Yeterli destek bulunamıyoruz. Atletizmin Türkiye’de yeteri kadar ilgi gördüğünü düşünmüyorum. Atletizm bütün sporların ana dalı olması bakımından önemli bir branş. Dünya ülkelerinde büyük önem veriliyor ve sporculara her türlü destek sağlanıyor. Muhtemelen Türkiye genelindeki sporcuların büyük bir bölümü bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşıyor. Ancak başarı için sporcuların desteklenmesi şart”