BAYBURT’UN NÜFUSU TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

BAYBURT’UN NÜFUSU TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’in yılın çoğu zamanını Bayburt merkez, ilçe, belde ve köylerinde geçiren Bayburtlulara yönelik ikametgâhlarını Bayburt’a almaları yönünde yapmış olduğu çalışmalar sonuç verdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Nüfus Sayımı Sonuçları’nı açıkladı. Bir önceki yıla göre 4 bin 987 artış gösteren Bayburt’un nüfusu 80 bin 607’ye yükseldi. Tüik’in açıkladığı verilere göre, bu artışla beraber Bayburt’u 2. Milletvekili heyecanı da sardı.
Belediye Başkanı Mete Memiş, ikametgahını Bayburt’a alan Bayburtlular ile Bayburt’ta eğitim gören üniversite öğrencilerine ve bu konuda emek sarf eden ilgili kişilere teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi: “Yılın çoğu zamanını Bayburt merkez, ilçe, belde ve köylerinde geçiren hemşehrilerimize yönelik başlatmış olduğumuz “İkametgahımı Bayburt’a Alıyorum” çalışmasına büyük önem veren başta milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’e, valimiz Sayın Yusuf Odabaş’a, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara, il dışında faaliyet gösteren Bayburt dernek başkanları ve yöneticilerine, bizimle birlikte emek sarf eden Bayburtlu hemşehrilerimize, sorumluluklarını yerine getirerek ikametgahını Bayburt’a alan vatandaşlarımıza ve üniversite öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”