BAYDAR: “ARDAHAN’IN SORUNLARINI EN İYİ BİLENLERDENİM”

BAYDAR: “ARDAHAN’IN SORUNLARINI EN İYİ BİLENLERDENİM”

AK Parti Ardahan İl Başkanlığı görevini devreden Veteriner Hekim Yunus Baydar, AK Parti’den Ardahan Milletvekili aday adayı olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini anımsatan Baydar, kendisinin de aday adaylığı konusun da görüşmeler gerçekleştirdiğini ve fikir alışverişlerinde bulunduğunu söyledi.
Yunus Baydar şunları kaydetti: "17 yıldır gerek veteriner hekim olarak gerekse 5 binden fazla üyesi bulunan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı ve 5 yıl Ardahan il Genel Meclis üyeliği görevim esnasında Ardahan ve Ardahan halkına hizmet ettim. Bulunduğum konumlar gereği Ardahan’ın sorunlarını yakından bilen biriyim. Son 4 yıldır da üstlenmiş olduğum AK Parti İl başkanlığı ile de halkımızla daha iç içe oldum. İl Başkanlığı ki vatandaşın ilk dert kapısıdır. Biz bu dert kapısında görev yaptığımız süre içerisinde, yüreğimizi vatandaşa açtık. Hizmet anlayışı gereği vatandaşımızın her sorununu kendi derdimiz gibi değerlendirerek, kendi çapımızda çözüm önerileri bulmaya çalıştık, vatandaşa olan yaklaşımımız, vatandaşlarımızda çok güzel bir etki oluşturduğunu düşünüyorum. Ben yapmış olduğum siyasi görev itibariyle de vatandaşımızın sorunlarını çok yakından bilen biri olarak milletvekilliği aday adaylığı konusunda kararımı vererek yola çıkmış bulunmaktayım. İnşallah, Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Ardahan Milletvekili adayı olmam konusun da gerekli yetkiyi aldıktan sonra, halkımızında teveccüh göstermesi sonucu Ardahan’ı Ankara da layık olduğu şekilde temsil edeceğimden ve Ardahanla yatıp Ardahan’la kalkacağımdan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.
AK Parti’nin Türkiye’de güzel işler yaptığını ifade eden Baydar, "AK Parti, Türkiye’nin partisi ve Türkiye’nin her noktasında AK Parti var. 12 yıllık iktidar partisinin hizmetleri her yere gidiyor. Ancak yerelde halkın sorunlarını daha iyi bilen, halkın içerisinden gelen bir insanın Ankara’da yerelden gelecek olan talepleri daha iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Hizmetin daha fazla gelmesi için yerelden daha fazla talebin oluşması gerekiyor. Belediye, üniversite, ticaret odaları, STK’lar ve ilgili diğer tüm yerel dinamiklerin projeler geliştirmesi gerekir ve Ankara’da da Ardahan’ı temsil edecek olan siyasetçilerin projeleri sahiplenmesi gerekiyor. Bende bu vizyonu üstelenerek Ardahan için gerekli her türlü çalışmada yer alarak çok iyi şeyler yapacağımıza inancım tamdır." şeklinde konuştu.
Süreçte aday adayı sayısında patlama yaşanabileceğini tahmin eden Baydar, aday adayı olacaklara başarılar diledi.