Bayrağı indirenin eşgali belirlendi

Bayrağı indirenin eşgali belirlendi
Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Provokatörün kimliği, bayrak direğinde bıraktığı parmak izinden belirlendi. Bir kişi gözaltında. 2'si rütbeli 4 asker hakkında da soruşturma başlatıldı. Diyarbakır'da Türk bayrağına saldıran provokatörlerin kimlikleri belirlendi.

MOBESE KAMERALARI İNCELENDİ

Lice 'de 2 kişinin ölümünü protesto gerekçesiyle Diyarbakır'da yürüyüş yapan kalabalık arasından sızarak 2. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı gönderindeki Türk bayrağını indiren provokatörlere, MOBESE kameraları ve parmak izlerinin incelenmesiyle ulaşıldı.

BAYRAK DİREĞİNDE PARMAK İZİ KALDI

Kamera görüntülerini inceleyen güvenlik güçleri, olay öncesinde yüzü açık olan göstericileri izlemeye aldı. Ardından da yüzünü kapatarak bayrağı indiren kişileri belirledi. Provokatörün kimliği, bayrak direğindeki parmak izlerinden tespit edildi. Bayrağı indiren kişinin daha önce konuştuğu 4 kişi de güvenlik kameralarından belirlendi.

25 YILLA YARGILANACAK

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, bir kişi hakkındaki gözaltı süresi de uzatıldı. Bu kişi yeniden emniyete götürüldü. Soruşturmanın, toplam 25 yıla kadar hapis cezası öngörülen "terör örgütü adına suç işlemek", "devletin egemenlik alametlerini aşağılamak" gibi suçlarla ilgili maddeler üzerinden yürütülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısının ardından makamında bazı bakanlarla Lice’deki olayları ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.
 
YAŞI DA BELLİ OLDU

Toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tük Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını belirterek eylemcinin 16 yaşında olduğu bilgisini verdi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Ala, eylemcilerin çocuk olmasının bilerek seçildiğini ve silahla müdahale beklendiğini anlattı.
 
Toplantıda, Lice’de olayların gerçek nedeninin ‘kalekol’ yapımına tepki değil, uyuşturucu ticareti olduğu belirtildi.
 
Diğer bölgelerdeki kalekolların bu boyutta tepki görmediği hatırlatılarak Lice’nin uyuşturucu geçiş güzergâhında en önemli kavşak olduğu vurgulandı. Burada oluşturulacak güvenlik koridorunun uyuşturucu ticaretine büyük darbe vuracağının da altı çizildi. Eylemci çocukların bilinçli olarak kışlaya gönderildiği, ölüm olaylarının yaşanmasından sonra hem çözüm süreci hem de kalekol yapımının sekteye uğrayacağı ve buna bağlı uyuşturucu baronlarının istedikleri sonucu alacağı tespiti yapıldı.
 
Toplantıda, bayrak olayının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümeti siyaseten sıkıştırma amacı taşıdığı yorumları da yapıldı.

BAYRAK SORUŞTURMASINDA 4 KİŞİ SERBEST

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk bayrağının gönderden indirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. 

Savcılıkta ifadeleri alınan 4 kişi serbest bırakılırken, bir şüpheli hakkında delillerin toplanabilmesi için gözaltı süresinin uzatılmasına karar verildi. Kararın ardından zanlı yeniden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Lice ilçesinde meydana gelen çatışmada ölen kişinin önceki gün cenazesinin defni sırasında, Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda toplanan grup içerisinde bulunan bazı kişiler, mezarlık yanındaki 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı kuzey tali nizamiyesinde gönderde bulunan bayrağı indirmişti