Bayrak indirme eylemi ne anlama geliyor?

Bayrak indirme eylemi ne anlama geliyor?

Yol kesme eylemi ile başlayan ve Türk bayrağına yapılan saygısızlığa kadar ileri giden Diyarbakır'daki gerilimin ardında yatan nedenleri Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca bir bir özetledi.

EYLEMİN AMACI SİLAHLARI KONUŞTURMAK
Buna göre PKK'nın yönetim kadrosu, Öcalan'ın da desteği ile devam eden barış sürecinde "silahların tekrar söz sahibi olması için" psikolojik bir harekat başlattı. yine Karaca'nın yazısına göre provokasyonun amacına ulaşması için bayrak indirme eylemi yapan kişinin vurulmasının hedeflendiğini belirtti.

TSK'YI SİLAH KULLANMAYA KIŞKIRTIYORLAR
İşte Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca'nın ilgi çekici o yazısı;

Çocukların ve kadınların da bulunduğu protestocu kalabalığın eşliğinde böyle bir eylemin yapılmasının tek anlamı var: Silahlı Kuvvetler'i silah kullanmaya doğru kışkırtmak, muhtemeldir ki yaşı bir hayli genç olan bayrak indirenin ve mümkünse kalabalıktan birkaç kişinin ölümünü sağlamak.

Nitekim bu olay kitleleri çok başka bir yerde, Giresun'da bir okulda yaşanabilecek felaketin eşiğine kadar getirdi.

ÖFKE DUYMAK NORMAL AMA..
Bayrağa yapılan saygısızlığın öfke uyandırması kadar normal bir şey olamaz. Ancak öfkelenirken bütün bunları hesaplayanın öfkemizden bir sonuç doğmasını sağlama amacını güttüğünü göze alarak davranmak zorundayız.

ÖCALAN'I SAF DIŞI BIRAKMAK İSTİYORLAR
Silah olmayınca savaş, savaş olmayınca savaşan kademe akim kalacak. Kandil bunu görüyor. Bu yüzden "savaş değil siyaset" öneren İmralı'nın Kürtler üzerindeki tesirini bloke etmeye çalışıyorlar. Tabii bunu Kürt kamuoyunun gözünde madara olmadan yapmaları için üstü kapalı yapmaları gerekiyor. Duran Kalkan'ın "Lice olayları iyi oldu, böylece Başbakan, Öcalan'a yalvarmak zorunda kaldı" ifadesi tam da böyle bir psikolojik harekat çalışması.

PİYON OLMAYALIM
Kimse barış kolay olacak demedi.
Bayrağımızda tecessüm eden onurumuzu koruyalım ama onurumuzun barışa karşı olanların kullandığı bir piyon olmasına da izin vermeyelim.