Bayraklı Belediyesi’nde İşler Daha Güvenli

Bayraklı Belediyesi’nde İşler Daha Güvenli

Bayraklı Belediyesi iş sağlığı ve güvenliğine önem veriyor. Bu kapsamda uzmanlar tarafından verilen seminerde birim müdürlerine temel iş sağlığı ve güvenliği, iş kazaları, alınması gereken tedbirler ile yasal sorumluluklar gibi birçok konuda bilgiler verildi.
Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen seminere, birim müdürleri katıldı. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Murat Kocaman ile iş güvenliği uzmanı Yeşim Üzşahin, belediye birim müdürlerine, genel iş güvenliği kuralları, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ile güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında bilgiler verdi. Seminerde, oluşabilecek kazaların alınacak basit önlemlerle engellenebileceğine vurgu yapıldı. Meslek hastalıkların da sık karşılaşılan problemlerden biri olduğu belirtildi. İşveren ve işçinin sorumluluklarının da anlatıldığı toplantıda, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verildi.
İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ
Belediye personelinin iş sağlığı ve güvenliğine önem verdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu tür eğitimlere çok önem veriyoruz. Farklı alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini öğrenmesi gerekiyor. Personelimizin iş hayatında kendisini geliştirmesini ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını istiyoruz. Belediyenin çalışan personeline verdiğimiz eğitimi birim müdürlerine de verdik. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimiz düzenli aralıklarla devam edecek” dedi.