Bayraklı Belediyesi’nden Eğitime Destek Yağıyor

Bayraklı Belediyesi’nden Eğitime Destek Yağıyor

Kültür-sanattan, spora, sosyal işlerden eğitime kadar bir çok alanda faaliyetlerini sürdüren Bayraklı Belediyesi, eğitime verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOGS) sonuçlarına göre başarılı olan dar gelirli ailerin 30 öğrenci çocuğuna Özel Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi tarafından tam burs sağlandı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların değerlendirmesinin ardından, eğitim alacak başarılı öğrenciler ve aileleri düzenlenen etkinlikle bilgilendirildi.
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Özel Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi işbirliğiyle Bayraklı’da bir ilk daha gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, öncülüğünde ilçede başarılı olan ihtiyaç sahibi dar gelirli 30 öğrenciye burs sağlandı. Bu çerçevede öğrencilerin okul kıyafetleri, yemek, ulaşım ve kırtasiye giderleri karşılanacak. Ayrıca öğrencilere projeler dâhilinde en az 10 günlük yurt dışına gitme imkânı da sağlanacak. Bursu kazanan öğrenciler, aileleri ile birlikte Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü öncülüğünde okulu tanımak, programlar hakkında bilgi edinmek üzere Özel Nedim Uysal Anadolu Teknik Lisesi’nde düzenlenen seminere katıldı. Desteklerinden dolayı Başkan Karabağ’a teşekkür eden veliler ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdi.
Başykan karabağ ise duygularını; “Bana göre bir öğrenci yetiştirilmesine katkı sağlamak bin mahallenin parkından daha hayırlıdır. Öğrencilerimiz bu projeler dahilinde sağlanan imkanlardan yararlanarak, gelecekleri için sağlam temeller atmış oluyor. Bizim için eğitime yapılan destek, geleceğe yapılan yatırımdır. Öğrencilerimizin başarısı bizleri gururlandırıyor. Bu merkezde yetişen çocukların üniversite muzunu olarak karşıma çıkması en büyük armağandır benim için” diye kaydetti.