Bayraklı Belediyesi’nden Kamulaştırma Atağı

Bayraklı Belediyesi’nden Kamulaştırma Atağı

Bayraklı Belediyesi, kamulaştırma atağına geçti.
Kurulduğu 2009 yılından bu yana ilkleri başaran Bayraklı Belediyesi, 5.5 yılda yaklaşık 17 milyon liralık kamulaştırma yaparak büyük bir başarıya imza attı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İlçe belediyelerinin bütçeleri düşünüldüğünde bu rakam oldukça yüksektir. Halkımızın yararına olacak her türlü proje için kamulaştırma çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Bayraklı Belediyesi, vatandaşlarına sorunsuz ve daha güzel bir hizmet verebilmek adına Bayraklı’nın gerekli görülen bölgelerinde bugüne kadar toplam 16 milyon 629 bin 227.23 liralık kamulaştırma yaptı. Bu bedelin 119 bin 667,95 TL’lik bölümü ise zemin üstü kamulaştırma olarak gerçekleşti.
BAŞKAN KARABAĞ: VATANDAŞIMIZIN ÇIKARLARINI GÖZETİYORUZ
Kamulaştırılan bölgelerde yeşil alan, yol, park-bahçe ve belediye hizmet alanı gibi çeşitli yatırımlarda bulundu. Vatandaşların istekleri ve belediye projeleri gibi birtakım sebeplerden dolayı kamulaştırma yaptıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayraklı’nın coğrafi yapısı bazı projeleri hayata geçirmekte önümüze engel olarak çıkıyor. Kimi zaman üzerinde bir ev kimi zaman da boş arazi olarak bulunan bu engelleri Bayraklı Belediyesi olarak kamulaştırarak aşıyoruz. Belediyenin parası halkın parası mantığıyla hareket edip, piyasa koşullarını da gözeterek, kamulaştırdığımız bu bölgelerde halkımızın da isteklerini gözeterek projeler gerçekleştiriyoruz" diye kaydetti.