Bayraklı’da 1923 Kişi Aynı Anda Zeybek Oynayacak

Bayraklı’da 1923 Kişi Aynı Anda Zeybek Oynayacak

Bayraklı Belediyesi’nin, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği etkinlikte, 1923 kişi aynı anda zeybek oynayarak bir rekorun altına imza atacak.
Bayraklı Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünde Bayraklı Smyra Meydanı’nda saat 19.23’te 1923 kişi aynı anda Zeybek oynayacak. Binlerce kişinin katılması beklenen etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar da hep bir ağızdan söylenecek. Düzenlenecek organizasyon için aylar öncesi duyuru yapan Bayraklı Belediyesi’ne yaklaşık 3 bin kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında ev hanımları, Bayraklı Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri, öğrenciler de yer aldı. Bunların içerisinden 1923 kişi seçildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için de çok sayıda kişi yedek olarak belirlendi. Cumhuriyet Bayramı’nın ruhuna uygun olarak o gün zeybek oynayacak olan 1923 kişinin eğitimine başlandı. Bayraklı Belediyesi’ne ait 20 semt merkezinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri eşliğinde katılımcılara Zeybek öğretiliyor. Çalışmaların 15 Ekim’e kadar süreceği belirtildi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bir ilkin altına imza atacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Bayramımızda ilçemizde 1923 kişi aynı anda Cumhuriyet Bayramımızın ruhuna uygun olarak Zeybek oynayacak. 7’den 70’e bir katılım var. Bu bir ilk olacak. Rekor kırılacak. Çok heyecanlıyız. Tüm Bayraklıları ve İzmirlileri etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.
Katılımcılardan Ufuk Doğan, “1923 kişinin bir araya gelerek Türkiye’de ilk defa bir arada zeybek oynaması projesine dahil olduk. Çok mutluyum. İzmir demokrasinin beşiği olduğu gibi her şeyin de ilkinin yaşandığı bir yer. Biz Bayraklı Belediyesi bünyesindeki bu projeye destek olmak için buradayız. Ve bu projede görev alan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayramlarının unutturulmaya çalışıldığı bu dönemde biz bu coşkuyu tüm Türkiye’de, tüm heyecanımızla oynayarak herkesin bayramları unutmadan daha coşkuyla sarıldığını kanıtlayacağız” dedi. Gamze Yayık ise, “Bayraklı Belediyesi Semt Merkezinde kursiyerim. Çalışmayı ilk duyduğum zaman çok heyecanlandım. İçinde olmayı çok istedim. Daha önce zeybek oynamamıştım. 29 Ekim ruhuna çok uygun bir gösteri olacak. Umarım o güne layık bir şekilde dans ederiz” diye konuştu.