Bayramda Samsun’da 37 Kişi Şiddet Gördü

Bayramda Samsun’da 37 Kişi Şiddet Gördü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, 5 günlük Kurban Bayramı’nda KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) toplam 37 kişinin şiddet başvurusunu aldıklarını söyledi.
Kurban Bayramında şiddetin artığını belirten İl Müdür Vekili Balcı, KOZA ŞÖNİM’e Kurban Bayramı arifesinde 3 kişi, 4 günlük bayram boyunca da 34 kişi olmak üzere toplam 37 kişiden şiddet başvurusu aldıklarını belirtti.
6 Aralık 2012 tarihinde faaliyete geçen Samsun KOZA ŞÖNİM’in şiddet mağdurlarına ve şiddeti işleyenlere yönelik hizmetlerine 7 gün 24 saat devam ettiklerini ifade eden Balcı, “ŞÖNİM’in şiddet mağdurlarına yönelik psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Alkol alan, madde kullanan ve çeşitli ruhsal hastalıkları olan şiddet uygulayanlarla da birebir görüşmeler yapıyor, bu kişilerin tedavileri yönünde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.